Πανελλήνιες 2019: "Όχι στην απλήρωτη εργασία για τους εκπαιδευτικούς των πανελλαδικών στην Α΄ ΔΔΕ Αθήνας"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/06/2019 - 09:02 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) στις ΕΛΜΕ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Α΄ Αθήνας, καταγγέλλει ένα ακόμη παράδειγμα ανάλγητων οικονομικών σε βάρος . Ενδεχομένως, το ζήτημα να αφορά και άλλες Διευθύνσεις της χώρας.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Συγκεκριμένα, βάσει ενημέρωσης της εν λόγω ΔΔΕ για την απασχόληση στις εξετάσεις που επικαλείται την ΔΥΕΕ (πρώην ΥΔΕ) Αθήνας, το προσωπικό δεν δικαιούται να αποζημιωθεί για τη συμμετοχή του σε δύο διαφορετικές επιτροπές την ίδια μέρα, εφόσον η αποζημίωση που προβλέπεται είναι ημερήσια (πχ επιτηρητές, συνοδοί γραπτών, βοηθητικό και επικουρικό προσωπικό, προσωπικό Ειδικών Εξεταστικών Κέντρων Φυσικώς Αδυνάτων).

Αντίθετα, σε αυτό τον περιορισμό δεν υπάγονται όσοι αμείβονται για εργασία που παρέχεται «εξ αποκοπής» κι όχι σε ημερήσια βάση (πχ μέλη λυκειακών επιτροπών εξεταστικών κέντρων). Ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι που έχουν τη «λάντζα» των πανελλαδικών θα απασχοληθούν «αμισθί» για κάποιες εργασίες, προς χάριν της δημοσιονομικής πειθαρχίας και των περικοπών στην εκπαίδευση και στο λεγόμενο κόστος εργασίας!!! Είναι απαράδεκτο και ανάλγητο, χαρακτηριστικό δείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής που δεν αμφισβητούν ούτε οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε οι νέοι δελφίνοι… Βγάζουν «κι από τη μύγα ξύγκι».

Απαιτούμε:

Ούτε λεπτό απλήρωτης εργασίας για τους συναδέλφους!!!
Άμεσα το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Καλούμε τις ΕΛΜΕ και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να παρέμβουν για το ζήτημα.

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2019 – Λατινικά, Χημεία, ΑΟΘ: Θέματα και απαντήσεις

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso