Πανελλήνιες 2018: 2.000 περισσότεροι εισακτέοι – Σε ποιές σχολές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/03/2018 - 10:22 | Author: Newsroom Ipaidia

: Eως την Πέμπτη, 29 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις φετινές , ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των εισακτέων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στις οι εισακτέοι θα είναι περισσότεροι κατά 2.000, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ωστόσο η αύξηση στον αριθμό των εισακτέων θα αφορά κυρίως σε της περιφέρειας, αλλά, σε σχολές χαμηλής ζήτησης.

Πανελλήνιες 2018: Μειώνονται οι διαθέσιμες σχολές – Ποιές βάσεις αναμένεται να επηρεαστούν

Από την άλλη πλευρά στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι οι ιατρικές σχολές οι εισακτέοι θα είναι λιγότεροι, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως θα έρθει και νέα αύξηση των ή διατήρησή τους στα ίδια επίπεδα.

Υπενθυμίζεται πως με τις πολλές σχολές, στις μεγάλα αστικά κέντρα βρίσκονται πλέον στο «κόκκινο» και δεν αντέχουν νέους φοιτητές και γι αυτό τα πανεπιστήμια ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να μπει φρένο να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων λόγω και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων.

Πανελλήνιες 2018: Η ανατροπές που έρχονται με την ίδρυση του Παν. Δυτικής Αττικής

Ποια αλλάζουν 

Από τη φετινή χρονιά αναμένονται αλλαγές σε αρκετά πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου παίρνει ένα νέο τμήμα.
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ζητά τη δημιουργία νέα σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού.

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών με την κατάργηση των τμημάτων Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και ψυχολογίας, φτιάχνει νέα τμήματα και τραβάει τρία τμήματα από το ΤΕΙ Χαλκίδας.

Πανελλήνιες 2018: Ποιοί υποψήφιοι εξετάζονται προφορικά – Μέχρι πότε η κατάθεση δικαιολογητικών

Αναβαθμίζονται οι αστυνομικές σχολές

Ο υπουργός Παιδείας στο πλαίσιο της συνολικότερης αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσανατολίζεται και στην αναβάθμιση των και των σχολών της . Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση τη Δευτέρα για το λόγο αυτό με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να μελετηθούν πορίσματα που έχουν κατατεθεί «ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχολών»

Πανελλήνιες 2018: “Να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων”

Πανελλήνιες 2018: Όλες οι πληροφορίες που πρέπει να ξέρετε για τις αιτήσεις

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso