Πανελλήνιες 2017 – ΕΛΜΕ Λάρισας: Το ράβε ξήλωνε στη παιδεία συνεχίζεται.

Ε.Λ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση για την Έναρξη

Η Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας καταγγέλλει το Υπ. Παιδείας για προχειρότητα, αφού στα μέσα της σχολικής χρονιάς αποφασίζει να αλλάξει και τους όρους διεξαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπου μέσω διαρροών η ημερομηνία έναρξης τους μεταφέρετε μέσα στον Ιούνιο σπέρνοντας ανησυχία και αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ράβε ξήλωνε στη παιδεία συνεχίζεται.

Ο προηγούμενος Υπουργός παιδείας ανακοινώνοντας τη λήξη του διδακτικού έτους στις 31 Μαΐου για τα Γυμνάσια, «ξέχασε» τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι τώρα το Υπουργείο αναγκάζεται να μεταφέρει τη διεξαγωγή τους μέσα στο μήνα Ιούνιο, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στις επιτηρήσεις να έχουν αποδεσμευθεί από τις υποχρεώσεις τους στα γυμνάσια , αδιαφορώντας για το ότι :

Για όλα τα παραπάνω προτείνουμε η διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων να γίνει σε χρόνο αντίστοιχο με εκείνο στον οποίο διεξήχθησαν οι εξετάσεις των τελευταίων ετών και γνώριζαν μαθητές και γονείς κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κάνοντας τον αντίστοιχο προγραμματισμό τους και η εφαρμογή ενός συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων το οποίο να παραμείνει σταθερό σε μεγάλο βάθος χρόνου, με βάση την κοινή συναίνεση όλων των παραγόντων της Πολιτείας και κυρίως της εκπαίδευσης

ip[
Exit mobile version