Πανελλήνιες 2017: Αλαλούμ με το μηχανογραφικό

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/03/2017 - 23:58 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 01/04/2017 - 00:38

Το υπουργείο Παιδείας λέει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να «ανοίξει» το σύστημα των δηλώσεων για τις για όσους μαθητές ζητήσουν να εξετασθούν  και σε 5ο μάθημα – Για εμπαιγμό κάνουν λόγο οι γονείς

Από τη Δευτέρα μπορεί να ανοίξουν εκ νέου τα για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης, όπως ζητούν πολλοί γονείς μετά τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr o γγ του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, μετά την πίεση που ασκήθηκε από γονείς και υποψηφίους, το υπουργείο προτίθεται από Δευτέρα να εξετάσει συνολικά το θέμα, ενώ έχει πέσει στο τραπέζι του διαλόγου και η πρόταση να ανοίξει το σύστημα σε όσους υποψηφίους το ζητήσουν, δηλαδή «a la carte» συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Το θέμα της μείωσης του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης έχει δημιουργήσει αλαλούμ στην εκπαιδευτική κοινότητα, με πολλούς να ζητούν να ανοίξει το σύστημα για την συμμετοχής στην εξεταστική διαδικασία που έκλεισε στις 10 Μαρτίου.

Στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, θα μπορέσουν οι αριστούχοι που καταγγέλλουν ότι αδικούνται με τις λιγότερες θέσεις στα «ρετιρέ» των ΑΕΙ, να δηλώσουν εάν το θέλουν και 5ο εξεταζόμενο μάθημα. Το αποτέλεσμα είναι να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης σε 2 όσοι μαθητές δήλωσαν μόνο τέσσερα μαθήματα, στοχεύοντας αποκλειστικά στις Σχολές υψηλής ζήτησης ενός μόνο επιστημονικού πεδίου.

Οι γονείς των αριστούχων σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας. Απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις  – και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης.

Είναι νομίζουμε προφανές σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Τα "περί ανοίγματος του συστήματος για δήλωση 5ου μαθήματος", εμπαίζοντας ουσιαστικά τους 90.000 υποψηφίους των »

Loading...
  • europalso

    ideascentral