Παιδαγωγική επιμόρφωση μόνιμων εκπαιδευτικών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Σχετικά με την παιδαγωγική επιμόρφωση των μόνιμων εκπαιδευτικών της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, κλ. ΤΕ-01 και ΔΕ-01

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με απόφασή του στις 15/6/2017 όρισε Επιτροπή στην οποία ανατέθηκε η διαμόρφωση πρότασης για την υλοποίηση προγράμματος παιδαγωγικής επιμόρφωσης, όσων μονίμων εκπαιδευτικών κλ. ΤΕ-01 και ΔΕ-01 δε διαθέτουν πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας και επιθυμούν να το αποκτήσουν. Με την ολοκλήρωση του έργου της Επιτροπής και την κατάθεση του πορίσματος, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απευθύνθηκε στη Δ.Ε. της , ως την κατ’ εξοχήν αρμόδια στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτει την εμπειρία και έχει προσφέρει τεράστιο έργο στην Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Στην επιστολή του ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καλεί τη Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ:

1. Να αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2017-18.

2. Η επιμόρφωση να είναι ετήσιας διάρκειας και οι συμμετέχοντες, οι οποίοι ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα, να λαμβάνουν Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Παιδείας επισημαίνει ότι βάσει πάγιας θέσης της κυβέρνησης, πρέπει να εξασφαλίζεται η δωρεάν συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επιμορφώσεις και γι’ αυτό διερευνάται η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδότησης του συγκεκριμένου επιμορφωτικού παιδαγωγικού προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς κλ. ΤΕ-01 και ΔΕ-01. Στη περίπτωση που η χρηματοδότηση καταστεί εφικτή, θα ενημερωθεί η Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ, προκειμένου να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός εκφράζει τη βεβαιότητά του, ότι η ΑΣΠΑΙΤΕ θα ανταποκριθεί με θετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος, στηρίζοντας την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και των εκπαιδευτικών, για την αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ip[
Exit mobile version