ΟΛΜΕ: Τα «όχι» του Υπουργείου Παιδείας στα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Ανακοίνωσε εξέδωσε η αναφορικά με τη  συνάντηση του Δ.Σ.  με την πολιτική ηγεσία του . Μεταξύ άλλων τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα αίτημα από αυτά που έθεσε η Ομοσπονδία.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μετά από επανειλημμένα αιτήματα της ΟΛΜΕ δέχτηκε να συναντηθεί με το Δ.Σ της το απόγευμα της Πέμπτης 8/10. Στην συνάντηση απαίτησε να είναι μόνο 6 από τα μέλη του Δ.Σ με την αιτιολογία της τήρησης των αποστάσεων λόγω πανδημίας, τη στιγμή που στις σχολικές αίθουσες έχουμε 25 και 27 μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες, που αρκετοί από αυτούς πηγαίνουν σε δύο και σε τρία σχολεία ημερησίως.

Η κα Κεραμέως και η πολιτική ηγεσία κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ εμφανίστηκε πλήρως αδιάλλακτη και αμετακίνητη από τις θέσεις της .

Η κυβέρνηση δεν ικανοποίησε κανένα αίτημα από αυτά που έθεσε η Ομοσπονδία.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Υπουργείο δείχνει συνεχώς με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο ότι προχωρά στην εφαρμογή εφ΄ όλης της ύλης των αντιδραστικών σχεδίων του που έχουν ως στόχο την κατάργηση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Αποδεικνύεται ότι η πανδημία ήταν η ευκαιρία τους για να επιταχύνουν και να περάσουν την αντιδραστική ατζέντα τους.

Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας που επέτρεψε στις αστυνομικές δυνάμεις στις 8/10, να επιτεθούν ανεξέλεγκτα σε ανήλικους μαθητές που διεκδικούσαν το αυτονόητο, δηλαδή την προστασία της υγείας τους.

Απέναντι στην εξοργιστική στάση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της συνεχιζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που συνοδεύεται από το όργιο της καταστολής και της τρομοκρατίας απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς συνεχίζουμε τον αγώνα μας πιο δυναμικά.

Καλούμε όλο τον κλάδο να συμμετέχει μαζικά στην πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 Οκτώβρη στις 10:00 π.μ. στην Πλατ. Κλαυθμώνος

ip[
Exit mobile version