«Όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο»

ipaidia thumbnail

Μέσα Οκτώβρη, 5 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποφασίζεται, με πολλή προχειρότητα και “ελληνική δημιουργικότητα ”, να ανοίξει το ειδικό νηπιαγωγείο Σύρου. Αποτελεί πανελλαδική πρωτοτυπία δομή ειδικής αγωγής να είναι σε όροφο με σκάλες!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
ΣΥΡΟΥ – ΤΗΝΟΥ – ΜΥΚΟΝΟΥ

Ρωτάμε λοιπόν πώς εννοούν δήμος , πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περιφερειακή διεύθυνση την υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης; Δεύτερον, έχουν δει και μελετήσει τα κριτήρια που θέτει το ίδιο το υπουργείο Παιδείας για την καταλληλότητα των αιθουσών διδασκαλίας και ειδικά για τις σχολικές μονάδες ατόμων Αμ.Ε.Α (επισυνάπτουμε το σχετικό κείμενο) ; Το υπουργείο τα εννοεί τα κριτήρια που θέτει ή απλά κοροϊδεύει τον κόσμο ; Είμαστε σίγουροι / ες ότι θα απαντήσει συγκεκριμένα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη σχετική επερώτηση που υπάρχει στη Βουλή για το θέμα.

Τους καλούμε όλους / ες να σοβαρευτούν . Δεν θα ανεχτούμε απειλές απέναντι σε εκπαιδευτικούς και θα διεκδικήσουμε κινηματικά να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δημόσιου σχολείου, είναι άλλωστε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της κοινωνίας και της εργαζόμενης πλειοψηφίας .

Όλα τα παιδιά στο δημόσιο σχολείο !

ip[
Exit mobile version