ΟΙΕΛΕ: Εύλογες απορίες του κλάδου μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας

ipaidia thumbnail

Η Υπουργός Παιδείας κ. στη σημερινή ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων προέβη σε εξαγγελίες  για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με αναφορά σε δύο κρίσιμα σημεία που χρήζουν διευκρινίσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Μήπως την πάγια απαίτηση του Συνδέσμου των σχολαρχών να πραγματοποιούν δράσεις χωρίς να δηλώνουν (και φυσικά να πληρώνουν) το εκπαιδευτικό προσωπικό και να διαιωνίζεται έτσι το πάρτι αδήλωτης εργασίας και φοροδιαφυγής που αυτή τη στιγμή υφίσταται στα ιδιωτικά σχολεία;

Μήπως την απόλυτη ασυδοσία δράσεων όπως τα summer camps ή τα bazaars όπου οι εκπαιδευτικοί σύρονται υπό την απειλή της απόλυσης για να εργαστούν χωρίς αμοιβή;

Ήδη, κατ΄εφαρμογήν των οδηγιών της Κομισιόν υπάρχει ένα πλαίσιο στοιχειώδους ελέγχου των εργασιακών μας σχέσεων μέσω ανεξάρτητης αρχής. Άρα, εύλογα αναρωτιόμαστε:

Θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί το πνεύμα του σημερινού πλαισίου ελέγχου που έχει ελλείψεις;

Θα υπάρξει σεβασμός στην ιδιότητα του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ως ισότιμου λειτουργού της εκπαίδευσης;

Η ΟΙΕΛΕ έχει πάντοτε επιδείξει διάθεση διαλόγου με κάθε πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας. Θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τις περαιτέρω διευκρινίσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας όποτε προκύψει συνάντηση της Υπουργού με την Ομοσπονδία μας, ώστε να τοποθετηθούμε αναλυτικά και να καθησυχάσουμε χιλιάδες συναδέλφους που το τελευταίο διάστημα αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον.

ip[
Exit mobile version