Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για το νομοσχέδιο για την παιδεία

Οι θέσεις της ΟΛΜΕ για το νομοσχέδιο για την παιδεία

Οι θέσεις της που κατατέθηκαν στις διαρκείς επιτροπές παραγωγής- εμπορίου- κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής (Τρίτη 16/10/2019)

Θ. Τσούχλος, Πρόεδρος Ο.Λ.Μ.Ε.

Β)

Γ)

Στηρίζουμε απόλυτα τα Δημόσια Α.Ε.Ι.   και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην ύπαρξη Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας. Όσον αφορά τη λειτουργία του ΣΑΕΠ, αλλά και του ΔΟΑΤΑΠ επισημαίνουμε τις μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις τους, οι οποίες έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα και εξαιτίας τους παρατηρούνται αρρυθμίες όσον αφορά τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, αλλά και την υποβολή σε σχετικούς διαγωνισμούς των αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών.

Δ) Άρση διαχωρισμού Σχολών ελεύθερης πρόσβασης

Είχαμε διαφωνήσει με τον προτεινόμενο και ψηφισθέντα νόμο για το νέο Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προτείναμε την απόσυρσή του και είμαστε αντίθετοι στην ψήφισή του, προχωρήσαμε δε σε σειρά κινητοποιήσεων και ενημερωτικών δράσεων. Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. μολονότι ως αντιπολίτευση τον είχε στηλιτεύσει και απορρίψει τελικά τον έκανε

Ε) Τρόπος αποφοίτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στ) Εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση Εκπαιδευτικών

Όσον αφορά τις επικείμενες αλλαγές στον «Συνδικαλιστικό νόμο» τονίζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και συμπαρατασσόμαστε με τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ. Όπως είχαμε εκφράσει την πλήρη διαφωνία μας για το νόμο που είχε ψηφισθεί επί υπουργίας της κας Αχτσιόγλου, έτσι τώρα είμαστε αντίθετοι με τον προτεινόμενο από την Κυβέρνηση νόμο. Για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε σε επικοινωνία και έχουμε ενημερώσει τις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών, από τις οποίες αναμένουμε στήριξη και συμπαράσταση.

ip[
Exit mobile version