Οι δράσεις του Παιδείας από το ’15

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/01/2019 - 09:43 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Προεκλογική περίοδος και το υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων προχώρησε σε μία πρωτόγνωρη απόφαση, να δημιουργήσει την ειδική ιστοσελίδα actions.minedu.gov.gr «με σκοπό οι πολίτες να ενημερωθούν για τις δράσεις και μεταρρυθμίσεις του υπουργείου από το 2015 μέχρι σήμερα».

Μάλιστα ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου προχωρεί σε μία ακόμη ενέργεια που προκαλεί σκωπτικά σχόλια, καθώς δεν του αρκούν οι δράσεις από το 2015 έως και φέτος, προσθέτει και αυτές που θα θεσμοθετηθούν στους πρώτους μήνες του 2019. Μάλιστα, διαφημίζει τη, χιλιοειπωμένη, «δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με μόνον το απολυτήριο λυκείου», παρότι ακόμη δεν έχει ψηφιστεί από τη Βουλή!

Χαρακτηριστικό είναι ότι προαναγγέλλει που θα γίνουν τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά «η προκήρυξή τους θα πραγματοποιηθεί εντός του 2019». Η μικροπολιτική στόχευση του κ. Γαβρόγλου είναι σαφής. Προκηρύσσει τον διαγωνισμό τώρα, για να κρατήσει δέσμιους τους υποψηφίους στη λογική «ψηφίστε μας για να σας διορίσουμε σε δύο χρόνια»!

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι ο κ. Γαβρόγλου, παρότι ξεκινά από το 2015, στο προλογικό του σημείωμα δεν παρουσιάζει καμία απόφαση του υπουργικού διδύμου Αριστείδη Μπαλτά – Τάσου Κουράκη, όπως για παράδειγμα η κατάργηση των . Για τον κ. Γαβρόγλου τα καλά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκινούν από την υπουργία του κ. Νίκου Φίλη. Στο προλογικό του σημείωμα ξεκινά από τη «γενίκευση του ολοήμερου σχολείου στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της χώρας, την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, τον εξορθολογισμό των προγραμμάτων σπουδών στο γυμνάσιο», που αποφασίστηκαν από τον Νίκο Φίλη.

Ωστόσο, ο κ. Γαβρόγλου αποσιωπά την απόφασή του να χαρίσει (με νομοθετική ρύθμιση στις 31/7) τις οφειλές των πανεπιστημιακών δασκάλων προς τους ΕΛΚΕ, για την οποία ο κ. Φίλης με σφοδρότητα ζήτησε την κατάργησή της σε ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν πολλά που δεν έχουμε κάνει: υστερούμε στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, στη συγγραφή νέων βιβλίων, στη φοιτητική μέριμνα, για να αναφέρουμε ορισμένους καίριους τομείς», λέει ο υπουργός Παιδείας, και στη συνέχεια επιτίθεται στις πολιτικές δυνάμεις που απειλούν τις μεταρρυθμίσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες πάντως θέτει στην κρίση των πολιτών.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Loading...


  • europalso   ideascentral