Ο Θεσμός των Αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας: Προυποθέσεις συμμετοχής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/09/2018 - 10:15 | Author: Newsroom Ipaidia

O θεσμός των Αιρετών Εκπροσώπων των κλάδων των εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αποτελεί αφενός μεν μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση, η οποία κατοχυρώθηκε και διαφυλάχθηκε με σκληρούς και επίπονους αγώνες των εκπαιδευτικών/Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., αφετέρου δε, ασπίδα των εργαζομένων έναντι των αυθαιρεσιών της Διοίκησης.

Βασίλης Βούγιας

Έχει δε ιστορία 92 χρόνων, από τον Δεκέμβριο του 1926, όταν πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο τότε Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, με εξαίρεση τα διαστήματα1936 – 1950(Δικτατορία Μεταξά) και1967-1977(Δικτατορία της 21 Απριλίου).

Οι φυσικοί εκπρόσωποι των κλάδων των εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., αποστολή έχουν να μεταφέρουν τη φωνή, να ερμηνεύουν τις απόψεις και να είναι οι θεματοφύλακες των Υπηρεσιακών θεμάτων των συναδέλφων.

Μ άλλα λόγια να είναι η φωνή τους, ιδίως για το "ανάδελφον" Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., στα κέντρα εξουσίας, στα κέντρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις που επηρεάζουν σφόδρα και αποφασιστικά τις ζωές τους.

Χρέος λοιπόν όλων μας είναι να συνδράμουμε με τις όποιες δυνάμεις μας, ώστε ο θεσμός του Αιρετού, ο κατακτηθείς με αγώνες και θυσίες,να διατηρήσει τον παρεμβατικό του ρόλο στον χώρο της εκπαίδευσης, στον χώρο της Παιδείας.

Μοναδική ασφαλής οδός για να επιτευχθεί αυτό είναι:

1ον, η πλήρωση με υποψηφιότητες των ψηφοδελτίων για την εκλογή αιρετών στο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και στα 13 Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.*

και 2ον, η καθολική συμμετοχή μας στις εκλογές της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2018, μια συμμετοχή που θα οπλίσει με περίσσια δύναμη τους Αιρετούς, ώστε να μπορέσουν πρώτον να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων με σημαία την νομιμότητα, την ισονομία, την αξιοκρατία και τη δικαιοσύνη και δεύτερον να είναι σε θέση ν αντισταθούν σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία της διοίκησης.

*Από τη σχετική ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.ΕΠ.Ε.Α.

"Υπενθυμίζουμε ότι βάσει της εγκυκλίου:

α. Δικαίωμα του εκλέγειν έχουν τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) που ανήκουν οργανικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και σε Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) της χώρας, καθώς και οι προσωρινοί αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον πίνακα των εκλογέων.

β. Δικαίωμα του εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα τακτικά μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Γνωμοδότηση ΝΣΚ 32/2011).

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις οικίες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι η Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018. Συνεπώς όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα ως αιρετοί εκπρόσωποι πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Α). Οι υποψηφιότητες για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. πρέπει να υποβληθούν στους κατά τόπους Περιφερειακούς Συλλόγους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018. Στην περίπτωση που δεν έχει ιδρυθεί Περιφερειακός Σύλλογος σε κάποια Περιφέρεια οι υποψηφιότητες θα σταλούν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., η οποία θα φροντίσει για τη διαδικασία αποστολής τους στις αντίστοιχες Περιφέρειες.

Β) Οι υποψηφιότητες για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. πρέπει να υποβληθούν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 προκειμένου να διαβιβαστούν εγκαίρως στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι υποψήφιοι για το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. καθώς και οι υποψήφιοι για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., στις περιφέρειες όπου δεν υπάρχει ιδρυμένος Περιφερειακός Σύλλογος πρέπει να αποστείλουν είτε στο fax 2111823106 είτε στο e-mailτης Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ([email protected]) αίτηση υποψηφιότητας (επισυνάπτεται σχετικό υπόδειγμα) όπου θα αναφέρεται το υπηρεσιακό συμβούλιο Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ή Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, σε ποια Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ή Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. υπηρετούν, ειδικότητα, διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο."

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso