Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα στην β’ ξένη γλώσσα-Όχι στους αόρατους μαθητές

ipaidia thumbnail

Η «μεταμνημονιακή» εποχή ξεκίνησε για το Υπουργείο Παιδείας με τις μνημονιακές «συνήθειες» και δεσμεύσεις: συνέχιση των περικοπών τμημάτων σε όλα τα σχολεία, μη έγκριση στα , κατάργηση ομάδων προσανατολισμού σε όλη την Ελλάδα, στοίβαγμα των μαθητών σε πολυπληθή τμήματα στα αστικά κέντρα, κινητικότητα για μαθητές και καθηγητές [λόγω των τμημάτων που καταργούνται ή λόγω αυτών που δεν δημιουργούνται ποτέ, ενώ είναι απαραίτητα για τη λειτουργία ενός σχολείου].

Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Περιστέρι)

Ταυτόχρονα, καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ εργασιακής περιπλάνησης για τους ξενόγλωσσους συναδέλφους μας στη Γ΄Αθήνας. Σημειώνουμε χαρακτηριστικά ότι συναδέλφισσα ΠΕ 07 κάλυπτε το ωράριό της σε 8 σχολεία την προηγούμενη χρονιά!

Απαιτούμε από τη ΔΙΔΕ Γ΄ Αθήνας και από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει έγκριση λειτουργίας σε όλα τα τμήματα β’ ξένης γλώσσας στα Γυμνάσια, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των μαθητών. Απαιτούμε, επίσης, να καταργήσει αμέσως την προαναφερόμενη Υ.Α.

Καλούμε τους συνάδελφους, τους συλλόγους διδασκόντων και τους συλλόγους γονέων να μην επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

ip[
Exit mobile version