Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της μεταφοράς των μαθητών ζητά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

ipaidia thumbnail

Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο της μεταφοράς των μαθητών και να γίνουν σε αυτό οι διορθώσεις που εδώ και χρόνια προτείνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο τοποθετήθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως διοίκηση της Περιφέρειας, με τους εργαζόμενους της Περιφέρειας που υπογράφουν, ώστε να είμαστε σύννομοι αλλά και ευέλικτοι, για να μπορούμε να λύνουμε τα περισσότερα προβλήματα. Είναι όμως κάποια θέματα που ο νόμος είναι τόσο σαφής που μόνο με παρανομία μπορεί να λυθεί το θέμα. Εκεί είναι το πρόβλημα” είπε και τόνισε ότι “η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών για τα προβλήματα που προκύπτουν στις μεταφορές μαθητών βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο”.

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Μίκρας, ζήτησαν να διευθετηθεί το πρόβλημα της μετακίνησης μαθητών από την κοινότητα Καρδίας προς το 1ο Γενικό Λύκειο Μίκρας στον Τρίλοφο. Συγκεκριμένα, έκαναν λόγο για έλλειψη ασφαλούς πεζής διαδρομής, τόνισαν ότι η ζήτηση δεν καλύπτεται από το πρωινό δρομολόγιο του ΟΑΣΘ και υπογράμμισαν ότι η σημερινή στάση εργασίας κατέδειξε στην πράξη το αδύνατο της πεζής μετακίνησης. Όπως αναφέρθηκε, αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές που κατοικούν στο Ρύσιο και φοιτούν στο 2ο ΓΕΛ Θέρμης και το 2ο ΓΕΛ Μίκρας.

ip[
Exit mobile version