"Να καλυφθούν άμεσα τα κενά της ειδικής αγωγής"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/09/2018 - 15:27 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η νέα σχολική χρονιά 2018-19 ξεκινάει με καλούς οιωνούς. Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λασιθίου και συγκεκριμένα στην περιοχή αρμοδιότητας του συλλόγους μας κάλυψαν όλες τις ανάγκες των σχολικών μονάδων σε όλες τις ειδικότητες. Η σχολική χρονιά ξεκινά για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια με τους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Έχουμε τονίσει σε όλους τους τόνους ότι ο νέος τύπος σχολείου δεν λειτουργεί χωρίς εκπαιδευτικούς όλων των  ειδικοτήτων.

Σύλλογος ΠΕ Σητείας ο Μύσων

Όμως το πρόβλημα της υποσετλέχωσης των δομών ειδικής αγωγής αποτελεί μείζων ζήτημα το οποίο ταλάνιζε και συνεχίζει να ταλανίζει την περιφέρειά μας.

Από τα  23 κενά σε Τμήματα Ένταξης και Ειδικά Σχολεία καλύφθηκαν μόλις τα 8. Από τις  64 εγκρίσεις παράλληλων στηρίξεων ήλθαν μόλις 8 εκπαιδευτικοί. Αντιλαμβανόμαστε ότι το ζήτημα που ανακύπτει από την υποστελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής είναι τεράστιο. Εγείρει δε ερωτηματικά για ποιο λόγο ενώ το ΠΥΣΠΕ είχε ζητήσει όλα τα κενά αυτά δεν καλύφθηκαν από το Υπουργείο. Καλούμε το Υπουργείο να σταματήσει τη λογιστική διαχείριση αναγκών στην ειδική αγωγή και να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των σχολείων μας με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Οι ανάγκες των σχολείων μας δεν είναι αναλογικές αλλά απόλυτες, γι’ αυτό καλούμε το Υπουργείο να τις καλύψει  με μόνιμο προσωπικό. Η χρόνια ομηρία εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής θα μας βρίσκει απέναντι. Προμετωπίδα των αγώνων και των διεκδικήσεων μας είναι και θα είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso