Μητσοτάκης: Δεν νοείται παιδεία χωρίς αξιολόγηση

Την εκτίμηση πως θα δούμε έναν διαφορετικό Τράμπ, ως Πρόεδρο της Αμερικής, από αυτόν που είδαμε ως υποψήφιο, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως δεν πιστεύει πως θα υπάρχουν προβλήματα, καθώς στην Αμερική υπάρχουν θεσμοί με ιδιαίτερο βάθος.

Σε διαδικτυακή συνομιλία του με τον Στέλιο Ράμφο στο ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως στην Αμερική εκδηλώθηκε η αντισυστημική ψήφος. Όπως όμως είπε, το αμερικανικό σύστημα παρέχει τους απαραίτητους ελέγχους στην εκτελεστική εξουσία ώστε να μην επιτρέπει να διαμορφωθεί πολιτική εις βάρος των συμφερόντων της χώρας.

Σχετικά με τα θέματα της παιδείας, υπογράμμισε πως θα είναι η πρώτη προτεραιότητά του, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Παιδείας ως τον μεγάλο «πατερούλη» του σχολείου και τόνισε πως χρειάζεται μεγαλύτερη ελευθερία στα σχολεία, στα πανεπιστήμια καθώς και αξιολόγηση του αποτελέσματος. «Παιδεία χωρίς αξιολόγηση δεν νοείται» είπε, προσθέτοντας πως το μέλλον έρχεται με πρωτοφανή ορμή και πως αν δεν συζητήσουμε τα θέματα με θάρρος, θα μας προσπεράσει η ιστορία.

ip[
Exit mobile version