Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τους εκπαιδευτικούς «που με πραγματική αυταπάρνηση παλεύουν καθημερινά, ενώ το υπουργείο Παιδείας τούς έχει αφήσει απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία αρνούμενο τα δημόσια δωρεάν ράπιντ τεστ και τη μείωση των μαθητών ανά τάξη».

«Kάτι βαθιά σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της κυβέρνησης», τη στιγμή που «στελέχη της κυβέρνησης όπως ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος ξεπλένουν ευθέως τους νεοναζί μέσα από ανιστόρητες ταυτίσεις και ισαποστακισμούς και η κυρία Κεραμέως καταθέτει αγωγή σε βάρος των εκπαιδευτικών που κινητοποιούνται και απεργούν», ανακοίνωσε το ΜέΡΑ 25, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν στο της Σταυρούπολης και του Ευόσμου.

Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας για να «προστατέψουμε τη δημόσια παιδεία από τους επίδοξους καταστροφείς της», δήλωσε ο γραμματέας του πολιτικού κόμματος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει τους εκπαιδευτικούς «που με πραγματική αυταπάρνηση παλεύουν καθημερινά, ενώ το υπουργείο Παιδείας τούς έχει αφήσει απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία αρνούμενο τα δημόσια δωρεάν ράπιντ τεστ και τη μείωση των μαθητών ανά τάξη». Επίσης κατηγορεί την κ. Κεραμέως ότι είναι «τόσο ανάλγητη, ξεδιάντροπη και κυνική, που κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη έχει βάλει ως στόχο του υπουργείου να αποψιλώσει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα υπέρ των φίλων τους, των κολλεγιαρχών».