Μαθητές που επέλεξαν Γαλλικά θα αναγκαστούν να διδαχθούν Γερμανικά!

Λόγω της ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται πλέον τα τμήματα Ξένης Γλώσσας να υπερβαίνουν αυτά της Γενικής Παιδείας, στο συγκεκριμένο σχολείο οι μαθητές που επέλεξαν τη Γαλλική γλώσσα θα αναγκαστούν να διδαχθούν τη Γερμανική γλώσσα.

Στην επιστολή αναφέρεται σχετικά: «Συγκεκριμένα στο σχολείο μας οι μαθητές που επιθυμούν Γερμανικά είναι 31 και Γαλλικά 20, σας ζητάμε κατ’ εξαίρεση να γίνουν δυο τμήματα Γερμανικών ώστε να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν τόσα παιδιά σε μια γλώσσα που δεν επιθυμούν».

Θέμα: Δυσμενή αποτελέσματα των δύο Υ.Α.  για την Επιλογή Β’ Ξένης Γλώσσας και τη Συγκρότηση Τμημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η εφαρμογή της  Υπουργικής Απόφασης  με αρ.7069/Δ1/26-4-2016 που ίσχυσε φέτος για την Πρωτοβάθμια και της νέας Υπουργικής Απόφασης  με αρ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017, που θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφαιρεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο Βαθμίδων Εκπαίδευσης το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της Β’ Ξένης Γλώσσας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση με αρ. 70691/Δ1/26-4-2016 είχε σαν αποτέλεσμα άνω του ενός τρίτου των μαθητών/μαθητριών της Ε’ τάξης των δημοτικών σχολείων να μην διδαχθεί την ξένη γλώσσα της επιλογής του.

Ειδικότερα, με την εφαρμογή των ως άνω Y.A.:

Συγκεκριμένα στο σχολείο μας οι μαθητές που επιθυμούν Γερμανικά είναι 31 και Γαλλικά 20, σας ζητάμε  κατ’ εξαίρεση να γίνουν δυο τμήματα Γερμανικών ώστε να μην αναγκαστούν να μετακινηθούν τόσα παιδιά σε μια γλώσσα που δεν επιθυμούν.

Για όλους τους  παραπάνω λόγους,

Πιστεύοντας ότι θα αντιμετωπίσετε το αίτημα μας θετικά, σας ευχαριστούμε εκ προτέρων

Mε εκτίμηση   Για το Δ.Σ.  Η Πρόεδρος  Φραντζέσκα Δασύρα

ip[
Exit mobile version