Λοβέρδος: Η εκπαίδευση χρειάζεται μόνιμους διορισμούς

Στην ανάγκη για μόνιμους διορισμούς αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής καθώς και στην έξοδο της εκπαίδευσης από το 1 προς 10.

Όσον αφορά το χρονικό ορίζοντα κατά τον οποίο αναμένονται νεότερα για το θέμα των προσλήψεων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι θα το γνωρίζουμε τις επόμενες εβδομάδες, ίσως και τις επόμενες μέρες, ενώ, μεταξύ των άλλων, είπε: “Κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί η ενέργεια. Υπολογίσαμε την περασμένη εβδομάδα, μετά πήγαμε αυτή την εβδομάδα, γιατί η επίλυση του προβλήματος σχετίζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνηγορήσει στην έξοδο από το 1 προς 10, το υπουργείο θα ζητήσει 10.000 θέσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και 5.000 για την ειδική αγωγή.

Ο αριθμός των 15.000 θέσεων δεν είναι δεδομένος, όπως εξάγεται από τα λεγόμενα του υπουργού.

“Δεν ξέρω πόσες θέσεις τελικά θα μας δώσει η Κυβέρνηση, αλλά αυτός ο αριθμός είναι αναγκαίος. Πείτε τώρα εσείς ότι καταλήγουμε κάπου στις οκτώ χιλιάδες ή στις εννέα χιλιάδες”, ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Λοβέρδος.

Στην περίπτωση διορισμών, προτεραιότητα θα έχουν οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008 που ακόμα δεν έχουν διοριστεί υπογράμμισε ο υπουργός, ενώ είπε: “Επίσης, θα δούμε τον κατάλογο, τον ενιαίο πίνακα από τον οποίον αντλείται το 40%, γιατί το 60% αντλείται από τον πίνακα τον επιτυχόντων. Αφού κλείσουμε μ’ αυτό, πάμε μετά στις προκηρύξεις”.

ip[
Exit mobile version