: Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και η πρόταση για καθολικό κλείσιμο όλων των , ανεξαρτήτως χρώματος στο χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Της Ασημίνας Ρούσσου – iPaidia.gr

Σκληρό εξετάζουν οι ειδικοί

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, κλειστά σε όλη τη χώρα εξετάζουν οι ειδικοί. Τα νέα θα ανακοινώσουν από κοινού ο υπουργός Υγείας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα της Τετάρτης. Στην ενημέρωση που θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης θα ανακοινωθούν οι νέοι περιορισμοί που θα ισχύσουν άμεσα και πιθανώς ακόμη και από αύριο.

 

Επίσης, στο τραπέζι εκτός από τις αλλαγές στον κωδικό 6 στο στο έχει πέσει και πρόταση για «κόφτη» στον 4 που αφορά την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους.

Σε ορισμένους από τους λοιμωξιολόγους, μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη όλες οι κινήσεις των πολιτών – ακόμα και π.χ. για σούπερ μάρκετ – να γίνονται εντός των ορίων των δήμων κατοικίας τους. Μερικοί απο αυτούς  θέλουν ολικό για όλη την επικράτεια όπως τον Μάρτιο και από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που προτείνουν αυστηροποίηση σε επιβαρυμένες περιοχές.

«Είναι μια πρόταση στο τραπέζι το 6 να γίνεται με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση το πρωί της Τετάρτης της Αριστοτελίας Πελώνη που εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ερωτηθείσα, δε, στον ΣΚΑΪ για άλλους περιορισμούς στην κινητικότητα απάντησε ότι «αναζητούμε πιο στοχευμένες λύσεις για να είναι πιο αποτελεσματικά».

Την ίδια στιγμή εξετάζεται και η μετάθεση της τα Σαββατοκύριακα από τις 6 στις 9, όπως ισχύει και τις καθημερινές με την κυρία Πελώνη να μην το αποκλείει και να δηλώνει «αυτό θα το δει η επιτροπή».

Όσον αφορά το πότε θα ισχύσουν τα η κυρία Πελώνη «έδειξε» προς εφαρμογή τους από αύριο, Πέμπτη, καθώς υπάρχει γενικότερη ανησυχία λόγω και της Τσικνοπέμπτης.

«Θα το δούμε και αυτό, δεν υπάρχει λόγος καθυστέρησης» ήταν η απάντηση που έδωσε η κυρία Πελώνη στην ερώτηση για τον χρόνο έναρξης εφαρμογής των μέτρων ενώ για την άρση τους είπε ότι «πάμε προς την Καθαρά Δευτέρα, στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες στη συνέχεια».