: Εβδομάδα αποφάσεων είναι αυτή για την κυβέρνηση, όσον αφορά το μέλλον του . Στόχος τους είναι να  και το λιανεμπόριο την 1η Μαρτίου. Δείτε στο ipaidia.gr ποιός ο στόχος της κυβέρνησης.

1η Μαρτίου ανοίγουν τα

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να γίνει λειτουργία των με τη μέθοδο του . Άλλωστε όπως δήλωσε και ο ο υπουργός Επικρατείας, Γιωργος Γεραπετρίτης το κόστος σε δεκαπενθήμερη βάση από την κλειστή αγορά είναι της τάξης του 1,4 δισ. ευρώ, ενώ τα δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας δεν είναι απεριόριστα.

Τόσο η κυβέρνηση, όσο και το υπουργείο Υγείας αλλά και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων βλέπουν την εξέλιξη της πανδημίας ειδικά στην Αττική, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, όπου το ιικο φορτίο παραμένει υψηλό, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσιάζουν αυξητική τάση, όπως και οι διασωληνώσεις, με αποτέλεσμα, να πιέζεται εξαιρετικά το σύστημα υγείας.

Στην Αττική είναι ελεύθερο πλέον μόνον το 10% των κλινών ΜΕΘ covid. Με βάση αυτά τα δεδομένα κάποια από τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα. Επίσης ο μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων του κορονοϊού περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Πάντως η κυβέρνηση επιμένει στο χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας την 1η Μαρτίου και των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων μέσα στον ίδιο μήνα.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν τα οποία βρίσκονται στις «κόκκινες περιοχές. Οι ειδικοί θα συζητήσουν τα ζητήματα αυτά μέσα στην εβδομάδα και η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μέχρι την Πέμπτη.

Σύμμαχος στην προσπάθεια σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων είναι το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς από τη Δευτέρα πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο 30.000 -πρώτης και δεύτερης δόσης- ημερησίως, ενώ αναμένεται η αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού στο προσεχές διάστημα.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο εμβολιαστικό κέντρο του Ιπποκράτειου επισήμανε ότι είναι πολύ ευχάριστο «να ανακοινώνουμε ότι σήμερα οδεύουμε στους 700.000 εμβολιασμούς. Το πρόγραμμα προχωράει πολύ καλά και η μεγαλύτερη ικανοποίηση για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. και την οργανωμένη Πολιτεία είναι η θετική ανταπόκριση, τα χαμόγελα και η ικανοποίηση των συμπολιτών μας».