Λέσβος: Διαμαρτυρίες για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά

ipaidia thumbnail

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» –  Όχι στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου να λειτουργήσει και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 5/θέσιο.
Συγκεκριμένα, στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ Λέσβου, η διορισμένη πλειοψηφία, αφού απέρριψε αρχικά την πρόταση του εκλεγμένου με την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αιρετού για να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία του νομού με πληθυσμό μαθητών 40-45 ως 6/θέσια, απέρριψε στη συνέχεια και την πρόταση του ίδιου αιρετού για να λειτουργήσει το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά ως 6/θέσιο, όπως το ίδιο είναι και η οργανικότητά του.
Οι λόγοι που πρόβαλε ο αιρετός για να υποστηρίξει την πρότασή του ήταν :
• Το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά προέρχεται από συγχώνευση με τα Δημοτικά Σχολεία Τσιμανδρίων και Πορτιανού με την προοπτική να λειτουργεί ως 6/θέσιο και όχι ως υποβαθμισμένο 5/θέσιο.
• Είναι σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών της Γ΄ τάξης να διδαχθούν πρώτα την ύλη της Δ΄ τάξης για τα μαθήματα της Γλώσσας, της Ιστορίας και άλλα, χωρίς να έχουν διδαχθεί πρώτα την ύλη της Γ΄ τάξης. Αυτό θα συμβεί με τη συνδιδασκαλία των Γ΄ και Δ΄ τάξεων όπως αποφάσισε η πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.
• Υπάρχουν δημοτικά σχολεία στο νομό που έχουν παραπλήσιο συνολικό αριθμό μαθητών, αλλά και τάξεις των 4 και 5 μαθητών που δεν απέχουν πολύ από τους 3 μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά. Όπως τόνισε ο αιρετός της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, καλά κάνουν και διατηρούν τα σχολεία αυτά ως 6/θέσια, αλλά ας κάνουν το ίδιο και με το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά.
Η διορισμένη πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ απέρριψε τους παραπάνω λόγους, αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μας. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση μέλους της πλειοψηφίας ότι είναι «αντιπαιδαγωγικό» να λειτουργεί τάξη με 3 μαθητές τη στιγμή που θεωρεί «παιδαγωγικό» σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια να λειτουργεί τάξη με 4 μαθητές! Κρύβουν τον πραγματικό λόγο της υποβάθμισης του σχολείου που είναι κατά τη γνώμη μας η εξυπηρέτηση της πολιτικής της ¨εξοικονόμησης¨ εκπαιδευτικών στα πλαίσια του σχολείου της αγοράς.
Καταγγέλλουμε στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά την απαράδεκτη αυτή στάση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.

ip[
Exit mobile version