ΚΕΣΥ Αχαΐας: Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/12/2020 - 18:36 | Author: Newsroom Ipaidia

Στον οδηγό αυτό, που δημιούργησε το 2ο ΚΕΣΥ Αχαΐας μπορείτε να βρείτε και να κάνετε δημιουργικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά. Σημαντικά στοιχεία είναι η ασφάλεια, η ψυχαγωγία και η θετική συναισθηματική επαφή.

Οι φετινές γιορτές λόγω του Covid – 19 φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικές για όλους και για όλες μας. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες ψυχοκοινωνικής υγείας, καλούμαστε να στηρίξουμε τα παιδιά έτσι ώστε να διαχειριστούν την κρίση αυτή, να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν τα δυνατά τους στοιχεία, βοηθώντας τα να ενισχύσουν την ανθεκτικτότητά τους.

Την περίοδο παραμονής των παιδιών στο σπίτι, ένας από τους τρόπους διασφάλισης και προστασίας της ψυχικής τους υγείας και ευημερίας είναι η δημιουργική τους απασχόληση (Singh, Roy, Sinha, Parveen, Sharma & Joshi, 2020).

Στον οδηγό αυτό, μπορείτε να βρείτε και να κάνετε δημιουργικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά. Σημαντικά στοιχεία είναι η ασφάλεια, η ψυχαγωγία και η θετική συναισθηματική επαφή.

Ευχόμαστε η αξιοποίηση του υλικού αυτού να αποτελέσει αφορμή για θετική αλληλεπίδραση, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ενδυνάμωση. Μπορείτε να εκτυπώσετε τις δραστηριότητες ή να τις αξιοποιήσετε ως κίνητρο δημιουργίας δικών σας!

Ευχόμαστε οι δυσκολίες που βιώνουμε όλοι και όλες μας να αποτελέσουν στιγμές που θα μας ενισχύσουν με δυνάμεις, γνώσεις, ανθεκτικότητα και αγάπη.

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2021!!! Θ. Πιλήσης, Α. Δημητρίου, Ε. Παναγοπούλου

Δείτε σε  pdf τις Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

   • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: