: Τι είπε η αναφορικά με το άνοιγμα των – Ποιά ημερομηνία γίνεται προσπάθεια για να ανοίξουν και πάλι…

Στις αλλαγές που προωθεί το, που έχουν ως στόχο να διορθώσουν «παθογένειες δεκαετιών» σχετικά με τον αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- η Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, πρόκειται για προτάσεις υπό συζήτηση, με την εισήγηση να εφαρμοστούν από φέτος, υπογραμμίζοντας πως δεν επηρεάζουν σε τίποτα την προετοιμασία των μαθητών για τις .

«Ενθαρρύνουμε τους υποψηφίους να κάνουν πιο συνειδητές επιλογές», εξήγησε η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στη διπλή κατάθεση δελτίου που προωθείται.

«Βλέπουμε φοιτητές να καταλήγουν σε τμήματα για τα οποία δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Με τη , θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία επιλογής», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μείωση του αριθμού των στα , η κυρία Κεραμέως εξέφρασε τη βεβαιότητά της για αυτό, συμπληρώνοντας πως θα μπει ένα τέλος και στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, «μιας και σήμερα ένα 30% δεν αποφοιτά ποτέ».

Όσον αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία και το , η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Είναι προτεραιότητά μας το άνοιγμα των σχολείων. Η στις 8 Ιανουαρίου, κρίνοντας βέβαια τα επιδημιολογικά δεδομένα και περιμένοντας τις εισηγήσεις των ειδικών».