Καταγγελία ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την απαξιωτική στάση του Υπουργού Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/10/2018 - 20:40 | Author: Newsroom Ipaidia

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ»

Σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη από την Ο.Λ.Μ.Ε., τη Δ.Ο.Ε. και την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. έντονη διαμαρτυρία στο Υ.Π.Π.Ε.Θ., με βασικάαιτήματα τους μόνιμους διορισμούς, την επαναφορά των μισθών και συντάξεων, την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολικών μονάδων και των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κατά το χρόνο της διαμαρτυρίας, αποφασίστηκε η συνάντηση των Ομοσπονδιών, Ο.Λ.Μ.Ε., Δ.Ο.Ε. και Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για να κατατεθούν δια ζώσης τα αιτήματα που αφορούν το σύνολο των εκπαιδευτικών, του Ειδικού Εκπαιδευτικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Εν αναμονή της έγκρισης από τον Γενικό Γραμματέα της εισόδου των Δ.Σ των Ομοσπονδιών, με λύπη και αγανάκτηση διαπιστώσαμε τη συνειδητή εξαίρεση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., δείχνοντας για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία, ότι γι΄αυτή υπάρχουν μόνο η Ο.Λ.Μ.Ε. και η Δ.Ο.Ε.

Δεν πάει πολύς καιρός που σε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με την Ο.Λ.Μ.Ε, τη Δ.Ο.Ε. και την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., ο ίδιος ο Υπουργός διεμήνυσε σε όλους τους τόνουςότι στο διάλογο για την εκπαίδευση αντιμετωπίζει ισότιμα όλες τις Ομοσπονδίες και ότι αυτή θα ήταν η πραγματικότητα από τη συνάντηση αυτή και μετά.

Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι στην πράξη αυτό δεν ισχύει, ότι για την πολιτική ηγεσία υπάρχουν μόνο δύο επίσημοι συνομιλητές και ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση.

Από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά τονίζουμε ότι ο διάλογος της πολιτικής ηγεσίας του Υ.Π.Π.Ε.Θ. με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα πρέπει να γίνεται στην βάση της ισότιμης αναγνώρισης, ότι οι αποκλεισμοί και η απαξίωση δεν έχουν τίποτε θετικό να προσφέρουν και ότι τη στάση αυτή θα την καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο.

Απευθυνόμενοι στον κύριο Υπουργό της Παιδείας, ζητάμε αυτή η απαξιωτική στάση να είναι η τελευταία που σαν Ομοσπονδία δεχόμαστε και ότι θα αναγνωριστεί ο θεσμικός μας ρόλος και η δράση μας.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση που έχουμε ζητήσει με τον Υπουργό για να του εκθέσουμε τις απόψεις μας και να ενημερωθούμε από αυτόν για τον προγραμματισμό του Υ.Π.Π.Ε.Θ. σχετικά με τις μόνιμες προσλήψειςτουΕ.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. στις δομές της Ειδικής Εκπαίδευσης και στα Κ.Ε.Σ.Υ.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso