Κάλεσμα αδιόριστων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα γραφεία ΟΛΜΕ 7/3

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ!

Σάββατο, 7 Μαρτίου, 6μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 & Ερμού, Αθήνα

ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ…

Σε αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να παλέψουμε συλλογικά και μαζικά για να κατοχυρώσουμε τις θέσεις και τα δικαιώματά μας. Με τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας μπορούμε να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο της μνημονιακής καταστροφής και να ανοίξουμε το δρόμο της κατοχύρωσης των αιτημάτων μας. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει η νέα κυβέρνηση, αν θέλει να επαγγέλλεται την «κοινωνική σωτηρία», είναι η γενναία χρηματοδότηση του δημόσιου σχολείου, οι μαζικοί διορισμοί για την ουσιαστική λειτουργία του, η υπεράσπιση της μόρφωσης ως αγαθού για όλα τα παιδιά, η παιδαγωγική ελευθερία και η εργασιακή δημοκρατία. Αντ’ αυτών η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της ΟΛΜΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου κάθε άλλο παρά αλλαγή σελίδας έδειξε: δεν υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις ούτε για μαζικούς διορισμούς, ούτε για στοιχειώδεις μισθολογικές αυξήσεις για να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας, ούτε για ριζική μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα πληθαίνουν οι διαρροές από κύκλους του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης και διορισμού εκπαιδευτικών. Από την πλευρά μας διαμηνύουμε ότι οποιοδήποτε σύστημα πρόσληψης δεν πρόκειται να λύσει κανένα απολύτως πρόβλημα εφόσον αποδέχεται τη σημερινή χρόνια άθλια κατάσταση να λειτουργούν τα σχολεία με περιοδεύοντες εκπαιδευτικούς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και από τα Δωδεκάνησα μέχρι την Κέρκυρα, χωρίς να συνεπάγεται το αυτονόητο: μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών σε συνθήκες ραγδαίας συρρίκνωσης του κλάδου και μετονομασίας του τεράστιου αριθμού των οργανικών κανών σε λειτουργικά. Ούτε βεβαίως είναι δυνατόν να ορίζονται οι διορισμοί από αποφάσεις του ΣτΕ (που έκρινε συνταγματικές τις καταργήσεις των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ…), ούτε να υπόκεινται στις δεσμεύσεις της δημοσιονομικής πολιτικής και των emails Βαρουφάκη, αλλά να εναπόκεινται σε πολιτική απόφαση και συνιστούν μέτρο της έγνοιας της κοινωνίας για τα παιδιά που μεγαλώνει.

Επίσης, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιοδήποτε σύστημα πρόσληψης προϋποθέτει μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους τη στιγμή που αυτοί δεν προσμετρώνται καν μισθολογικά, ενώ η παιδαγωγική επιμόρφωση πρέπει να παρέχεται από δημόσιο φορέα μετά τον διορισμό και σε καμία περίπτωση να μην αποτελεί προαπαιτούμενο πρόσληψης. Σε διαφορετική περίπτωση η νέα ηγεσία του Υπουργείου θα υλοποιεί τον επαίσχυντο νόμο Διαμαντοπούλου και οφείλει να μας βρει απέναντί του.

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Να αγωνιστούμε για αυτά που δικαιούμαστε και αξίζουμε με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, να εγγραφούμε στα σωματεία μας, να συσπειρωθούμε σε γραμματείες αναπληρωτών σε κάθε ΕΛΜΕ και Διδασκαλικό Σύλλογο, όπου θα έχουμε φωνή και λόγο, παίρνοντας τις τύχες μας στα χέρια μας. Να συμμετάσχουμε στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος:

– Όχι στον ατομικό φάκελο προσόντων. Προσμέτρηση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων των αναπληρωτών για τη βαθμολογική και μισθολογική τους κατάταξη. Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη. Ούτε κουβέντα για Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Παιδαγωγική επιμόρφωση μετά τον διορισμό.

Να ανασυγκροτήσουμε τα συλλογικά μας όργανα, να αγωνιστούμε για όσα μας ανήκουν!

ip[
Exit mobile version