Υπουργείο Παιδείας: Μικροπολιτικά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αντιστοιχίες τμημάτων στις μετεγγραφές φοιτητών

Αλφαβητικός Πίνακας κατάταξης εκπαιδευτικών στο Ευρωπαϊκό Σχολείο στην Καρλσρούη

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφορικά με ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις για τις του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 επισημαίνει τα εξής:

Ο τότε υπουργός Παιδείας διατύπωσε αναληθώς στη σχετική Υπουργική Απόφαση (104100/Ζ1-27-06-19), ότι είχε παρέλθει άπρακτη η προθεσμία για τη διατύπωση γνώμης από την ΑΔΙΠ αναφορικά με τις αντιστοιχίες των νέων Τμημάτων Πανεπιστημίων, προκειμένου να μη λάβει υπόψη του την εισήγηση της ανεξάρτητης Αρχής!

Στις 29 Μαΐου 2020, η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), διάδοχο σχήμα της ΑΔΙΠ, διατύπωσε, ως όφειλε σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γνώμη επί των αντιστοιχιών των Τμημάτων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.) για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά το θεσμό των μετεγγραφών και δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η γνώμη της ΕΘΑΑΕ βασίστηκε σε κριτήρια συνάφειας των προγραμμάτων σπουδών, όπως:

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έλαβε υπόψη της τη σχετική εισήγηση για τις εν λόγω αντιστοιχίες ενόψει του ακαδημαϊκού έτους 2020 – 2021, και την έκανε αποδεκτή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι σέβεται απόλυτα και έχει πλήρη εμπιστοσύνη στις Ανεξάρτητες Αρχές, εν αντιθέσει με όσα συνέβαιναν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα. Όλα τα υπόλοιπα που ανακοινώνονται εσχάτως από τον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα ανήκουν στη σφαίρα της παραπολιτικής, των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της ιδεοληψίας.

ip[
Exit mobile version