“Η τοποθέτηση που δεν έρχεται…”

ipaidia thumbnail

Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου και οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι των (Σ.Δ.Ε.) δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στις θέσεις τους. Με δεδομένο ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα του εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα Σ.Δ.Ε. και σε ορισμένα απ’ αυτά καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των ωρών διδασκαλίας- οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται από αποσπασμένους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης- ενώ οι σύμβουλοι είναι αποκλειστικά ωρομίσθιοι, είναι προφανές ότι σε όλα τα Σ.Δ.Ε. παρατηρούνται σημαντικά κενά και κάποια απ’ αυτά ουσιαστικά δεν λειτουργούν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Δυστυχώς, οι καθυστερήσεις στην πρόσληψη του ωρομίσθιου προσωπικού των Σ.Δ.Ε. δεν είναι καινούριο φαινόμενο. Τα τελευταία χρόνια οι προσλήψεις γίνονταν συνήθως τον Φεβρουάριο, δηλαδή στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ενώ το σχολικό έτος 2016-17 έγιναν τον Μάιο, δύο μήνες πριν λήξει το σχολικό έτος. Τι είδους εκπαιδευτικές ευκαιρίες παρέχονται στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που φοιτούν στα Σ.Δ.Ε. κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες;

Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Σ.Δ.Ε. ζητά απ’ το Υπουργείο Παιδείας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.:

Τα «παχιά λόγια» για τη σημασία του ρόλου των Σ.Δ.Ε. δεν αρκούν. Πρέπει η πολιτεία να υποστηρίξει έμπρακτα τα σχολεία αυτά, ώστε να σταματήσει η κατηφορική πορεία στην οποία βρίσκονται. Το δικαιούνται και  οι μαθητές τους και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά.

 

ip[
Exit mobile version