: Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος εμφανίστηκε ανήσυχος για την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας σε συγκεκριμένες περιοχές. Δείτε στο ipaidia.gr τι είπε για τα .

: Το άνοιγμα είναι υπό συζήτηση

Το είναι υπό συζήτηση, καθώς παρόλο που θεωρείται ειλημμένη απόφαση πως θα λειτουργήσουν Γυμνάσια και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται να αλλάξει αν τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού επιδεινωθούν, τόνισε ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Πέμπτης.

«Τα δημοτικά δεν πρόκειται να κλείσουν πάλι, ενώ για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η απόφαση είναι ειλημμένη. Δεν αποκλείεται να αλλάξει εάν τα πράγματα χειροτερέψουν. Θα δούμε την Παρασκευή τα δεδομένα της εβδομάδας για να οριστικοποιήσουμε το από Δευτέρα», είπε ο κ. Γώγος για το άνοιγμα των σχολείων.

Αναφορικά με τις περιοχές της Αττικής που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ο κ. Γώγος επεσήμανε πως «το κέντρο της Αθήνας, το Μενίδι και τα βόρεια προάστια τείνουν να γίνουν πορτοκαλί περιοχές. Σε λίγες μέρες άλλωστε θα φανούν τα αποτελέσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου». Ωστόσο υπογράμμισε πως η κατάσταση στην Αθήνα ανησυχεί τους ειδικούς. Όπως σχολίασε στο Mega, προς το παρόν η κατάσταση δεν είναι δραματική αλλά εκπέμπει ανησυχία, και πρόσθεσε ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας (R) ακόμα παραμένει κάτω από το 1.