“Για τις ελλείψεις στη μεταφορά μαθητών”

ipaidia thumbnail

Κοινή συνέντευξη τύπου έδωσαν η Β΄ ΕΛΜΕ Θεσ/κης και η Ένωση Γονέων Θέρμης στο κοινοτικό κατάστημα Τριλόφου, την Τρίτη 25/9/2018, για το ζήτημα των των , από το σπίτι τους στο σχολείο που φοιτούν. Συμμετείχαν και πήραν το λόγο οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Θέρμης και Θερμαϊκού, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων, μαθητές και γονείς.

Β΄  Ε.Λ.Μ.Ε.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη κατασκευής νέας πεζογέφυρας ή η μετακίνηση της ήδη υπάρχουσας κοντά στο σχολείο , έτσι ώστε να χρησιμοποιείται από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Θερμαϊκού. Τονίστηκε ότι το σχολείο βρίσκεται πάνω σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας με              4 λωρίδες  στο καθένα από τα δύο ρεύματα, γεγονός που κάνει τη διάσχιση του δρόμου επικίνδυνη για τα παιδιά.

Τονίστηκε επίσης η έλλειψη γραμμής του ΟΑΣΘ για μεταφορά μαθητών στο 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, από μακρινές περιοχές, και η μη ανταπόκριση του ΟΣΕΘ στο αίτημα των φορέων του σχολείου για τροποποίηση ήδη υπάρχοντος δρομολογίου στην περιοχή. Συνέπεια αυτής της έλλειψης ήταν η μετεγγραφή αρκετών μαθητών σε άλλα σχολεία τα οποία ήδη ήταν υπερπλήρη. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει γραμμή που εξυπηρετεί ιδιωτικό (!) σχολείο.

 

 

Κοινή πρόταση μας  είναι: Δημόσια μέσα μεταφοράς με έλεγχο των ΔΗΜΩΝ, όπως συμβαίνει ήδη σε κάποιες περιπτώσεις. Ζητάμε δημόσια και ασφαλή μέσα μεταφοράς  των μαθητών υπό τον διαρκή έλεγχο των Δήμων.

 

Η αιτία αυτού του μεγάλου προβλήματος είναι η ίδια που κλείνει τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα, που δεν διορίζει εκπαιδευτικούς, που συγχωνεύει τμήματα και σχολεία. Η υποχρηματοδότηση, η εξοικονόμηση χρημάτων, οδηγεί εδώ και χρόνια στη θυσία του δικαιώματος των παιδιών στη μόρφωση,  χωρίς εμπόδια και φραγμούς.

 

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε από την ένωση γονέων, γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικούς   να γίνει κινητοποίηση όλων των φορέων για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Η ένωση γονέων μαζί με τη Β΄  ΕΛΜΕ, καλεί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να πλαισιώσουν μαζικά τη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018  στις 8:30 π.μ.  μπροστά στο 2ο Λύκειο Μίκρας.

 

 

ip[
Exit mobile version