Γ. Μαυρωτάς: “Γιατί διακρίσεις στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών κ. Φίλη;”

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο κ. Φίλης ζητούσε από κόμματα και βουλευτές τα στοιχεία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών προκειμένου να επιστρέψουν στις αίθουσες τουλάχιστον το 30% εξ αυτών. Μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση όπως άλλωστε έχει προτείνει εδώ και καιρό το Ποτάμι.

Ωστόσο σήμερα ο κ. υπογράφει μεταξύ άλλων, απόφαση με την οποία 80 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποσπώνται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πέρυσι ήταν 82 όπως φαίνεται κι από τους σχετικούς πίνακες.

Γιατί δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά σε όλες τις κατηγορίες αποσπασμένων (δηλαδή αντίστοιχη μείωση κατά 30% του αριθμού τους όπως επικαλείται ο ίδιος);

Γιατί ο κ. Φίλης δείχνει επιλεκτική ευαισθησία και δεν μειώνει ανάλογα και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ; Και μάλιστα κάποιοι/κάποιες έχουν συνεχείς για περισσότερα από δύο χρόνια.

Στο Ποτάμι πιστεύουμε ότι η ίση μεταχείριση είναι βασικό προαπαιτούμενο για να μην υπάρχει διάκριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε πληβείους και πατρικίους.

Η υποκρισία όμως έχει και τα όρια της και το οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα αρχίζει να γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος.

ip[
Exit mobile version