Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη (14/5) οι φοιτητές των πανεπιστημίων όλη της χώρας προκειμένου να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στις .

Ειδικότερα, κυρίαρχο θέμα της ατζέντας των φετινών φοιτητικών εκλογών είναι οι διαγραφές των επονομαζόμενων «αιωνίων» φοιτητών, τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια και η αυστηροποίηση των μέτρων που ανακοίνωσε στην τελευταία Σύνοδο των Πρυτάνεων η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς επίσης και η επικείμενη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Δείτε επίσης

Φοιτητικές εκλογές 2025: Τι ώρα κλείνουν οι κάλπες – Πώς ψηφίζω

Ως είθισται, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα πανεπιστήμια, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτές.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7 το απόγευμα. Ωστόσο, επειδή το ωράριο της εκλογικής διαδικασίας αποφασίζει ξεχωριστά ο κάθε φοιτητικός σύλλογος, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σε ορισμένες περιπτώσεις διαφορές, συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται πριν προσέλθουν στις κάλπες από τον Σύλλογό τους.

Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο επίσημο έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Αντίθετα, δεν μπορεί να γίνει δεκτός εάν προσέλθει για να ψηφίσει κάποιος μόνο με το φοιτητικό πάσο.

Στην περίπτωση, που δεν έχει κάποιος στη διάθεσή του τα ανωτέρω, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές με βεβαίωση που χορηγεί η γραμματεία του Τμήματος, κατόπιν σχετικού ελέγχου της καρτέλας του φοιτητή, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι όντως εγγεγραμμένος στα μητρώα.

Δείτε επίσης