Εύη Χριστοφιλοπούλου: Το Χρονικό ανομίας στα πανεπιστήμια και επιθέσεων σε αστυνομικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2018 - 16:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου, Υπεύθυνης Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής « Χρονικό ανομίας στα πανεπιστήμια και επιθέσεων σε αστυνομικούς»

Η έξαρση της ανομίας στα πανεπιστήμια συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.  Οι επιθέσεις σε αστυνομικούς από ομάδες αναρχικών κλιμακώνονται. Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το χρονικό των συμβάντων αυτών και περιμένουμε την απάντηση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις 17.00 στη Βουλή

 

ΧΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

10/10/2018 – 13/11/2018

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΑΝ

10.10.2018 Κατάληψη του γραφείου 516 στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ από το Ρουβίκωνα, πράξη για την οποία ενημέρωσαν με ανάρτηση φωτογραφιών στα social media.

15.10.2018 Καταδρομική επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας από ομάδα 50 αντιεξουσιαστών – Τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί.

16.10.2018 Ομάδα περίπου 50 ατόμων που φαίνεται ότι σχετίζονται με το Ρουβίκωνα εγκλώβισαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών περίπου 30 πανεπιστημιακούς καθηγητές.

16.10.2018 Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης χαρακτήρισε τον εγκλωβισμό πανεπιστημιακών από φοιτητές στο κτήριο της Συγκλήτου, "φοιτητικές διαδικασίες". Από Συνέντευξη στο Θέμα Radio: «Φοιτητικές διαδικασίες, υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα».

17.10.2018 Το προσωπικό της Φιλοσοφικής Σχολής σχηματίζει ανθρώπινη αλυσίδα για να σταματήσει το «Ρουβίκωνα» από το να ανοίξει το γραφείο 516. Τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν αποχωρούν, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι τεταμένο.

17.10.2018 Επανακατάληψη του γραφείου 516 στον πέμπτο όροφο της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από τα μέλη του «Ρουβίκωνα», μετά την πρωινή τους απομάκρυνση από Καθηγητές.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή»

21.10.2018 Συνέντευξη Κ. Γαβρόγλου στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»: «Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;»

21.10.2018 Επιστολή Φοιτητών ΑΠΘ: «Γκέτο συμμοριών το Πανεπιστήμιο – Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε»

24.10.2018 Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει με απόφαση της Συγκλήτου ως ένδειξη διαμαρτυρίας «προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο»

08.11.2018 Χτύπησαν και λήστεψαν καθηγητή μέρα – μεσημέρι μέσα στο ΑΠΘ την ώρα που έκανε ανάληψη από ΑΤΜ. Ο Καθηγητής δήλωσε:

«Με πέταξαν με ορμή προς την τζαμαρία του χολ, για ελάχιστα εκατοστά δεν εκπαραθυρώθηκα και άρπαξαν από το μηχάνημα τα 200 ευρώ που είχα ζητήσει. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ούτε ρώτησε. Απλά μου είπαν ότι δεν ανακατεύονται γιατί φοβούνται για τη ζωή τους! Το 100 δεν μπορεί να έρθει μου είπαν σε πανεπιστημιακό χώρο και κάμερες δεν υπάρχουν στο ΑΤΜ, μοναδικό αυτό, για τον ίδιο λόγο. Έκανα καταγγελία στην Ασφάλεια αλλά πρόσωπα δεν μπόρεσα να δω γιατί με χτύπησαν από πίσω. Χτυπήματα έχω στο σώμα και τα πόδια. Ζήτω η ελεύθερη διακίνηση των ληστών και των ναρκεμπόρων».

09.11.2018 Χτύπησαν και λήστεψαν γυναίκα στο ίδιο σημείο στο ΑΠΘ!

12.11.2018 Τρίτη ληστεία στο ΑΠΘ! Ένα άνδρας προσπάθησε να ληστέψει σε ΑΤΜ. Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τραυματιοφορέα του ΑΧΕΠΑ και από έναν φύλακα, οι οποίοι ακινητοποίησαν τον δράστη.

12.11.2018 Ομάδα 50 αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση σε αστυνομικούς που είχαν προσέλθει να καταθέσουν εναντίον τους για υπόθεση του 2012, έξω από το Εφετείο Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης τα πνεύματα οξύνθηκαν και -σύμφωνα με καταγγελίες- οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να βρίζουν τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκαν έξω και συνεχίστηκε η λεκτική αντιπαράθεση, μέχρι που κάποια στιγμή ένας από τους αντιεξουσιαστές απείλησε έναν από τους αστυνομικούς λέγοντάς του «θα σε σφάξω» και ακολούθησε εκτεταμένη επίθεση με κράνη και γροθιές.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

12.11.2018 Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Παπακώστα στο Open TV:

“Δεν ξέρω γιατί δεν έγιναν συλλήψεις”. Κάλεσε τους αστυνομικούς «να εντείνουν την αυτοπροστασία τους, να προσέξουν τον εαυτό τους», διαμηνύοντας παράλληλα ότι «θα εφαρμόσουμε το δόγμα της μηδενικής ανοχής».

13.11.2018 Υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Παπακώστα σε ανάρτηση στο Facebook:

“Έκανα έκκληση σε όλους την ευαίσθητη αυτή περίοδο να λειτουργήσουμε με χαμηλούς τόνους στα ζητήματα Ασφάλειας. Δεν εισακούσθηκα, διότι προφανώς κάποιοι αρνούνται να διαβούν τον Ρουβίκωνα και να συμπεριφερθούν υπεύθυνα. Ας αναλάβουν και την ευθύνη”.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή    ideascentral

    europalso