Ερωτηματικά και τις απορίες για τη λειτουργία των ΚΕΔΔΥ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔30/11/2018 - 10:11 | Author: Newsroom Ipaidia

Σχετικά με τα πολλά ερωτηματικά και απορίες που έχουν προκύψει λόγω της τοποθέτησης των Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ., σε συνδυασμό με την υπό έκδοση σε Φ.Ε.Κ. της Διαπιστωτικής Πράξης των Κ.Ε.Σ.Υ. του Υπουργού Παιδείας και επιχειρώντας να απαντήσω στα πολλά ερωτήματα που δέχομαι, έχω να πω- με κάθε επιφύλαξη – τα εξής:

Ενημερωτικό σημείωμα του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

·Οι Προϊστάμενοι ΚΕ.Δ.Δ.Υ. παύθηκαν όταν τοποθετήθηκαν και οι τελευταίοι Προϊστάμενοι , δηλαδή στην Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018. Από τότε φυσικά δεν μπορούν να υπογράψουν οτιδήποτε ως Προϊστάμενοι .

·Οι Προϊστάμενοι Κ.Ε.Σ.Υ. έκαναν ανάληψη υπηρεσίας στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.), πλην όμως δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής, καθότι η έναρξη λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ. και συνακόλουθα η κατάργηση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ., θα επέλθει όταν η Διαπιστωτική Πράξη του Υπουργού Παιδείας λάβει Φ.Ε.Κ., κατά πάσα πιθανότητα αρχές της επόμενης εβδομάδας.

·Ως συνάγεται εκ των ανωτέρω, στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ουδείς μπορεί να υπογράψει αυτή τη στιγμή Υπηρεσιακά έγγραφα, Γνωματεύσεις κ.λ.π. και εκεί που υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα είναι η υπογραφή έως αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, τελευταία ημέρα του μήνα, των Παρουσιολογίων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π. οι οποίοι απασχολούνται στις δομές αυτές. Επίσης πολλοί αναπληρωτές προσλαμβάνονται αυτή τη στιγμή στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και χρειάζεται να κάνουν ανάληψη υπηρεσίας, ενόσω υπάρχει αυτό το διοικητικό κενό.

·Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από το Υπουργείο Παιδείας, υπάρχει πρόθεση να σταλεί στις Π.Δ.Ε. έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το οποίο θα ορίζει τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης ως αρμόδιους να υπογράφουν, έως την έκδοση της Διαπιστωτικής Πράξης, τα απαραίτητα έγγραφα των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

·Τελειώνοντας να επισημάνω πως όλο αυτό το Διοικητικό κενό και ο κίνδυνος για την έγκαιρη πληρωμή των αναπληρωτών θα είχαν αποφευχθεί αν πολύ απλά οι τοποθετήσεις των Προϊσταμένων Κ.Ε.Σ.Υ. καθυστερούσαν για λίγες ημέρες, αναμένοντας την Διαπιστωτική πράξη εκκίνησης του νέου Θεσμού.

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso