Έρευνα ΕΚΠΑ: Το iPaidia.gr στις βασικές πηγές ενημέρωσης φοιτητών για θέματα επιμόρφωσης

Εκπαιδευτικοί: Το Υπουργείο Παιδείας φέρνει «μίνι πανελλαδικές σε κάθε τάξη»

Μεγάλο ενδιαφέρον για παρουσιάζει η πλειοψηφία των Ελλήνων και Ελληνίδων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΚΠΑ.

Πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι είναι υψηλό το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων/ Ελληνίδων που επιλέγουν ή επιθυμούν να επιμορφωθούν, με το 88% των ερωτηθέντων να έχει ολοκληρώσει την ανώτατη εκπαίδευση και το 39% να είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.

Μεγάλο ενδιαφέρον για επιμόρφωση παρουσιάζει η πλειοψηφία των Ελλήνων και Ελληνίδων. Το 32.1% των ερωτηθέντων έχει παρακολουθήσει πάνω από τρία (3) επιμορφωτικά προγράμματα από διάφορους φορείς, το 43,5% έως δύο (2) ενώ μόλις το 24,5% δεν έχει παρακολουθήσει κανένα.

Ενδιαφέρον για επιμόρφωση παρουσιάζουν και οι νέοι ηλικίας 15-24 και κυρίως, όπως είναι φυσικό οι φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες  λόγω του θολού εργασιακού τοπίου, ξεκινάνε ακόμα και κατά την διάρκεια των σπουδών τους την επιμόρφωση και κυρίως σε φορείς όπως είναι τα Πανεπιστήμια της χώρας. Συγκεκριμένα, το 32% έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα (1) επιμορφωτικό πρόγραμμα και το 17% έχει παρακολουθήσει πάνω από τρία (3).

Η ποιότητα του προγράμματος και των εκπαιδευτικών υλικών, αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για την επιλογή ενός επιμορφωτικού προγράμματος, με ποσοστό 51% επί του συνόλου των ερωτηθέντων και 58% των φοιτητών /τριών. Η ποιότητα αποτελεί και το βασικότερο κριτήριο όσων έχουν επιλέξει επιμορφωτικό πρόγραμμα e-learning ή δια ζώσης από το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

Τέλος, η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών/τριών, σε ποσοστό 90% επιλέγει να ενημερώνεται για θέματα επιμόρφωσης από ιστοσελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου όπως και το ipaidia.gr.

Η δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων της Πανελλήνιας Έρευνας, θα γίνει το επόμενο διάστημα από την  ομάδα του Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. η οποία τώρα αναλύει τις απαντήσεις του δείγματος.

Ταυτότητα έρευνας

Δείγμα: 2119 ενήλικες, Διάρκεια: 1-31 Μαρτίου 2022, Μέθοδος: online δομημένο ερωτηματολόγιο, Φορέας: Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. www.learninn.gr

ip[
Exit mobile version