Επιστημονικοί φορείς Γαλλικής – Γερμανικής: Τί συζητηθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Επιστημονικοί φορείς Γαλλικής – Γερμανικής: Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τις διευκρινίσεις που δώσαμε και μας διαβεβαίωσε ότι η Ξενόγλωσση Εκπαίδευση αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, αναφορικά με τα αιτήματα των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων των εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ05 και ΠΕ07 ο κύριος Φίλης:

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση του Υπουργού να εξετάσει τα ως άνω ζητήματα, καθώς και για την διάθεση διαλόγου και συνεργασίας μαζί τους.

Με αυτό το δεδομένο βρισκόμαστε καταρχήν εν αναμονή των ενδεδειγμένων ενεργειών από πλευράς του Υπουργείου προς την κατεύθυνση άρσης του κρίσιμου και με πολλαπλές συνέπειες ζητήματος που έχει προκύψει αναφορικά με τη διδασκαλία της Β’ Ξένης Γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δηλώνουμε επίσης για μια ακόμα φορά την πρόθεσή μας για ουσιαστική συνεργασία με το Υπουργείο, τόσο αναφορικά με το ως άνω θέμα που χρήζει άμεσης διευθέτησης, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που άπτονται της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Επιφυλασσόμαστε τέλος, για τη συνέχιση και εντατικοποίηση του αγώνα μας, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα καθόλα δίκαια αιτήματά μας.

Τα Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων των εκπαιδευτικών Γαλλικής (ΠΕ05) και Γερμανικής (ΠΕ07) Φιλολογίας

ip[
Exit mobile version