Εορτασμός για τα 100 χρόνια της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου γιόρτασε τα 100 χρόνια προσφοράς της στην επιστήμη, την εκπαίδευση και την κοινωνία με ποικίλες δραστηριότητες που αναφέρονται στο χθες, το σήμερα και το αύριο της επιστήμης του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Το εορταστικό πρόγραμμα υλοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το διάστημα 11-13 Οκτωβρίου 2017.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 11.10.2017 στο κατάμεστο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής. Σε κλίμα συγκίνησης και καταχειροκροτούμενος, ο πατέρας της Δορυφορικής Γεωδαισίας και μεγάλος πανεπιστημιακός Δάσκαλος, Ομότιμος Καθηγητής Γ. Βέης, έδωσε διάλεξη με θέμα δύο πρωτοποριακά μαθήματα της δεκαετίας του 1970, «Εισαγωγή εις την Τεχνολογίαν του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού» και «Γήινο Φυσικό Περιβάλλον».

Η ιστορική διαδρομή της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών από το χθες στο σήμερα και το αύριο παρουσιάστηκε με εισηγήσεις του Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Μ. Κάβουρα και των Ομότιμων Καθηγητών Γ. Βέη και Δ.-Δ. Μπαλοδήμου. Ακολούθησαν ομιλίες των διπλωματούχων της Σχολής κ. Ι. Αλαβάνου, π. Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, με θέμα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά και την πορεία του Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού και του Καθηγητή Ι. Μανιάτη, π. Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα τη συμβολή της Σχολής στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της Χώρας. Μέσω τηλεδιάσκεψης, μίλησαν στην εκδήλωση η απόφοιτος της Σχολής Καθηγήτρια Π. Αγγούρη, Dean, College of Science, Director of the Center of Earth Observing and Space Research (CEOSR), George Mason University και ο επί έτη συνεργάτης της Σχολής στο επιστημονικό πεδίο της Γεωπληροφορικής Καθηγητής Τ. Σελλής, Director, Swinburne Data Science Research Institute, Swinburne University of Technology. Ακολούθησαν απονομές βραβείων και αναμνηστικών στο αφυπηρετήσαν προσωπικό της Σχολής και τους συντελεστές των εορταστικών εκδηλώσεων. Η τελετή ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με μουσική εκδήλωση, υπό τη διεύθυνση μέλους της Σχολής, συνοδεία φωτογραφιών από την εκατονταετή ιστορία της Σχολής.
Η Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ευχαριστεί θερμότατα όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση και την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων.

ip[
Exit mobile version