Εντυπωσιακή ήταν και πάλι η συμμετοχή στην δεύτερη διανομή τροφίμων που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης “Μαζί να τα Φάμε”, σήμερα στο Κάτω Χαλάνδρι.
Από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, δεκάδες εθελοντές της Πρωτοβουλίας, βρίσκονταν εκεί για να διευκολύνουν τις αρκετές εκατοντάδες συμπολιτών μας που πέρασαν από τον χώρο της διανομής για να προμηθευθούν προιόντα που είχαν παραγγείλει ή επέλεγαν εκείνη την ώρα.
Συνολικά διανεμήθηκαν περίπου 21 τόνοι τροφίμων και πιο αναλυτικά δόθηκαν 4.500 κιλά αλεύρι, 1.800 κιλά λάδι, 900 κιλά μέλι, 6.100 κιλά ρύζι, όσπρια και ξηροί καρποί, 7 τόνοι πατάτες και σχεδόν 1.000 λίτρα κρασί.
Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεκάδες από τους συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο καλέσμα αλληλεγγυης της Πρωτοβουλίας για προσφορά ειδών για παιδιά, φέρνοντας τσάντες και πακέτα που περιείχαν ρούχα, βιβλία και παιχνίδια. Τα παιδικά είδη που με συγκινητικό τρόπο προσφέρθηκαν, γέμισαν ένα μικρό φορτηγό και στις αμέσως επόμενες μέρες θα διανεμηθούν σε παιδιά και οικογένειες του Χαλανδρίου που τα έχουν ανάγκη.
Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να τηρήσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στην α’ διανομή της 1ης Δεκεμβρίου, ότι από την επόμενη, αξιοποιώντας την εμπειρία, τις παρατηρήσεις όλων, αλλά και την ενεργό συμμετοχή όσων μας γνωρίσαν σε αυτή την προσπάθεια, θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι.
Ευχαριστούμε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που με την ανταπόκρισή τους, τα ενθαρρυντικά τους λόγια και την διάδωση της κίνησης, στηρίζουν τις προσπάθειες του “Μαζί να τα Φάμε” και δεσμευόμαστε ότι όλοι ΜΑΖΙ κι ακόμη περισσότεροι, θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά δημιουργώντας ένα στέρεο, πλατύ και ανιδιοτελές κίνημα αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι.
http://mazinatafame.blogspot.gr