Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας: Σχετικά με τις κρίσεις διευθυντών

ipaidia thumbnail

Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας – Μετά τις τελευταίες κρίσεις των Διευθυντών και Υποδιευθυντών της Α/θμιας και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ημαθίας επιθυμεί να τοποθετηθεί στο ζήτημα των προϋποθέσεων για την επιλογή και Υποδιευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Αρχικώς, ενέκυψαν προβλήματα τα οποία κατέδειξαν περιπτώσεις καταφανούς αδικίας εις βάρος συναδέλφων που υπηρετούσαν χρόνια σε σχολεία των δύο βαθμίδων.

Όσον αφορά στη Β/θμια, ο αποκλεισμός των υπεράριθμων συναδέλφων από τις υποψηφιότητες Υποδιευθυντών τους αδικεί κατάφορα. Και στην περίπτωση αυτή δημιουργούνται συνάδελφοι δύο ταχυτήτων.

Προτείνουμε λοιπόν, όσον αφορά στο πρώτο σκέλος για τους συναδέλφους της Α/θμιας, να δοθεί η δυνατότητα να θέτουν υποψηφιότητα μετά από τρία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη και τα χρόνια παρουσίας τους στη Β/θμια. Για τη Β/θμια προτείνουμε να απαλειφθεί η προϋπόθεση μη υπεραριθμίας ώστε να μην αποκλείονται συνάδελφοι με χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση και συχνά στο ίδιο σχολείο.

Για την Ένωση

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κων/νος Τσικερδάνος Νικόλαος Γκουδίνας

ip[
Exit mobile version