: Ανακοίνωση εξέδωσε ο Συλλ. Εκπαιδευτικών ΠΕ Κ. Σωτηρίου αναφέροντας πως « Το εμπαίζει εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές με τα επικοινωνιακά παιχνίδια για παροχή laptop . Στα κορυφαία fake news των τελευταίων ημερών περιλαμβάνονται πλέον οι ειδήσεις ότι το Υπουργείο Παιδείας θα μοιράσει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!»

 

Και συνεχίζει :

Επεισόδιο 1ον
Προχθες μετά από εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για υποβολή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών 7/4 προϊστάμενοι/ες και διευθυντές/ντριες δήλωσαν μεγάλο μέρος ή το σύνολο του εκπαιδευτικού και μαθητικού πληθυσμού των σχολείων τους προκειμένου να σταλούν σε όλους και όλες φορητοί υπολογιστές, που αποτελεί πάγιο αίτημά μας.

Επεισόδιο 2ον
Χθες 9/4 το πρωί το υπουργείο στέλνει 12 δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο στέλνει οδηγία στα σχολεία να δηλωθούν ξανά οι ανάγκες των σχολείων με σημείωση: «διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».

Επεισόδιο 3ον
Η καταληκτική προφορική οδηγία έρχεται χθες το μεσημέρι 9/4 από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης όπου καλεί τις σχ. μονάδες να δηλωθούν οι ανάγκες σε εξοπλισμό φορητών ηλεκτρονικών συσκευών ως εξής:

Τα δημοτικά 1 συσκευή ανά 45 μαθητές
Τα νηπιαγωγεία 1 συσκευή ανά σχολική μονάδα.
«Η καταγραφή αυτή σχετίζεται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που υλοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων.»
Σημειωτέον ότι αυτός ο εξοπλισμός δεν θα δανείζεται στους μαθητές!

Το συμπέρασμα είναι ένα:
Το υπουργείο έχει αποφασίσει ότι δε θα δώσει το ελάχιστο έκτακτο κονδύλι για κάλυψη ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
Εμπαιγμός της κοινωνίας, εκπαιδευτικών και μαθητών, γονιών από το υπουργείο παιδείας, την Υπουργό και την κυβέρνηση!
Ποια εταιρεία βρήκε την ευκαιρία πάλι να «πριμοδοτήσει» το Υπουργείο; Και τελικά από ποια κονδύλια θα πληρωθούν αυτά; Από τα χρήματα των λειτουργικών εξόδων των σχολείων, μέσω των σχολικών επιτροπών ή από κάποιο ΕΣΠΑ του υπουργείου;

Γιατί δεν έμπαινε στο my school το υπουργείο να κάνει την καταγραφή να τελειώνουμε και ζητά και μάλιστα με εντολές αυτού του χαρακτήρα την καταγραφή από τη σχολική μονάδα; Μα ….για να μη δημοσιεύσουν τον απόλυτο εξευτελισμό και να ρίξουν το μπαλάκι της ευθύνης στους διευθυντές/ντριες και στις σχολικές μονάδες, τόσα μας ζήτησαν, τόσα δώσαμε.

Αφού έστησαν ένα επικοινωνιακό σόου στα αγαπημένα τους κανάλια ότι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν laptop και tablet, αφού έκαναν τη φιγούρα τους ότι εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, η εκπαίδευση λειτουργεί όπως πριν, χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία, τελικά την κρίσιμη ώρα αποδείχτηκε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Πάνε λοιπόν, οι υπολογιστές για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Για όλα τα παραπάνω καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση.

Αυτές τις ώρες σκυμμένοι πάνω από τα πληκτρολόγια ή με ένα τηλέφωνο στο χέρι δίνουμε τη μάχη της μόρφωσης και της αλληλεγγύης για να στηρίζουμε τους μαθητές μας τις οικογένειες τους. Δίνουμε τη μάχη για να σταθούμε στους μαθητές που τώρα μας θέλουν δίπλα τους. Αφήστε μας απερίσπαστους. Τα επικοινωνιακά παιχνίδια, οι πολιτικές σκοπιμότητες, οι συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον μας, τα τρομολαγνικά σενάρια και τα στημένα ρεπορτάζ που απειλούν το κύρος και τους μισθούς μας από τα δελτία των επτά δεν βοηθούν.

Συνοψίζοντας και σε συνέχεια των αιτημάτων όπως αναφέρουμε στην ανακοίνωσής μας ΑΠ 39 και την απόφαση της ΔΟΕ 8/4/20 για την Καταγραφή αναγκών των σχολικών μονάδων για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (laptop και tablet)

Καλούμε το Υπουργείο
να σταματήσει χωρίς περιστροφές και άλλα τερτίπια τον εμπαιγμό !
να ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ το αίτημα για ηλεκτρονικό εξοπλισμό μαθητών και εκπαιδευτικών!