Η ΕΛΜΕ Θ Θεσσαλονίκης αναφέρει σε ανακοίνωση της «επιδιώκουν την κατάργηση του μαζικού σχολείου για όλα τα παιδιά, τη σύγκριση και κατηγοριοποίηση των ».

Η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε ως κατάλληλη ευκαιρία την πανδημία του κορονωϊού για να επιβάλει την πανδημία αντιλαϊκών μέτρων που διαλύουν βασικές εργασιακές και μορφωτικές κατακτήσεις. Με σχολεία κλειστά ή ημίκλειστα προωθούν την Τράπεζα Θεμάτων και την μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ χτυπώντας βάναυσα το δικαίωμα στη μόρφωση.

Επείγονται να εφαρμόσουν την αυτοαξιολόγηση-ατομική αξιολόγηση με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της παιδείας ως δημόσιου αγαθού. Επιδιώκουν την κατάργηση του μαζικού σχολείου για όλα τα παιδιά, τη σύγκριση και κατηγοριοποίηση των σχολείων, την κατάργηση σχολείων και θέσεων εργασίας, την ενοχοποίησή μας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης, το χτύπημα της παιδαγωγικής ελευθερίας.

Δεν θα τους περάσει! Με βάση τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ δίνουμε οργανωμένα και συλλογικά τη μάχη της απεργίας –αποχής από την αυτοαξιολόγηση.

Το  ΔΣ της Δ΄ ΕΛΜΕΘ στα πλαίσια υλοποίησης των αποφάσεων του κλάδου για τη στήριξη της      απεργίας –αποχής καλεί του συναδέλφους να συμμετέχουν στις ενημερωτικές συσκέψεις με τηλεδιάσκεψη και θέμα την :

Παρασκευή 19/2 και 7.00 μ.μ.:  Φιλύρου-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη-Πανοράματος-Θέρμης

Κυριακή 21/2 και 7.00 μ.μ.: Πεύκων-Κορώνειας- Καλινδοίων-Ν. Απολλωνίας-Μαδύτου- Ρεντίνας- -Αγ. Γεωργίου

Δευτέρα 22/2 και 7.00 μ.μ.:  Χαριλάου-Μαλακοπής-Πυλαίας

Τρίτη 23/2 και 7.00 μ.μ.:  Τούμπας-Τριανδρίας

Το λινκ της συνάντησης είναι :

https://minedu-secondary.webex.com/meet/sardelis

Εάν σύλλογοι αποφασίσουν να ζητήσουν ενημέρωση από το ΔΣ, να ενημερώσουν στο μέιλ της ΕΛΜΕ.

Καλούμε τους Διευθυντές να κοινοποιούν άμεσα τις ανακοινώσεις του Σωματείου στους συναδέλφους.

Καλούμε τους διευθυντές και τους συλλόγους των σχολείων να μην πραγματοποιήσουν καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση εσπευσμένα και πριν πραγματοποιηθούν οι συσκέψεις και οι ενημερώσεις του σωματείου.

Να μη πραγματοποιηθεί καμία συνεδρίαση για την αξιολόγηση με κλειστά σχολεία και μέσω τηλεδιάσκεψης δεν προβλέπεται από πουθενά.