Εκπαιδευτικοί για χρηματοδότηση σχολείων: «Απαιτούμε πραγματική διαφάνεια»

Νέο ΑΣΕΠ: Αλλαγές στις προσλήψεις - Τι θα ισχύσει στο χώρο της εκπαίδευσης

Σε ανακοίνωση-καταγγελία, προχώρησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής για τη χρηματοδότηση των σχολείων και τη λειτουργία της σχολικής επιτροπής.

Το ΔΣ του Συλλόγου, μετά από συναντήσεις με τα μέλη των επιτροπών παιδείας, με τους/τις διευθυντές/ριες, προϊσταμένους/ες, εκπαιδευτικούς των σχολείων, διαπίστωσε και καταγγέλλει ότι ο Δήμος Φυλής λειτουργεί σε μία κατάσταση πλήρους αδιαφάνειας σε σχέση με τη διαχείριση των οικονομικών των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, παρακρατώντας χρήματα της πενιχρής σχολικής επιχορήγησης και αρνούμενος να λειτουργήσει όλες τις επιτροπές παιδείας. Σαφώς η στάση αυτή αφορά πρώτα και κύρια στους μαθητές μας, καθώς στερεί την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή από τα σχολεία μας και επιβαρύνει τους γονείς που αναγκάζονται αρκετές φορές να καλύψουν όσα θα έπρεπε να καλύψει το κράτος και ο Δήμος. Αποτελεί συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής που σταθερά υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και στρέφεται ενάντια στους μαθητές και στις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα:

Το αποτέλεσμα των πολύ περιορισμένων οικονομικών είναι η λειτουργία των σχολείων με πολλές ελλείψεις και η ενίσχυση τους από τους συλλόγους γονέων που αγοράζουν από κουρτίνες μέχρι μικροφωνικές και προτζέκτορες, και υποστηρίζουν τη γραφική ύλη και τις εκδρομές των πιο φτωχών οικογενειών. Και βέβαια στα νηπιαγωγεία οι γονείς σταθερά αναλαμβάνουν να πληρώνουν όλα τα αναλώσιμα που θα έπρεπε να έχει το σχολείο, από χαρτί φωτοτυπικού εως χαρτί κουζίνας και γραφική ύλη.

Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.Γ.Κρεμύδας όταν οι διευθυντές/ριες και οι προϊσταμένες αντέδρασαν και με επιστολή τους διεκδίκησαν την 4η δόση από το δήμο αναφέροντας τις ανάγκες των σχολείων και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα προέβη στην απαράδεκτη ενέργεια να τους απειλήσει. «Αν δοθεί η 4η δόση, τα σχολεία θα πρέπει να αναλάβουν όλες τις επισκευές των σχολικών κτιρίων», αναφέρει η απάντηση του προς τους/τις διευθυντές/ριες και προϊσταμένες. Καταγγέλλουμε αυτή του την ενέργεια και του θυμίζουμε ότι:

Ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι νομικά και ηθικά έωλος, καθώς παρακρατεί τα χρήματα των σχολείων, εκβιάζει διευθυντές/ριες και προϊσταμένες  και παρουσιάζει μία εικόνα ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ έχει εγκριθεί πρόσφατα από το δήμο το παραπάνω κονδύλι.

Καλούμε:

Τέλος, απαιτούμε από τη δημοτική αρχή πραγματική διαφάνεια! Να λειτουργήσουν πραγματικά και δια ζώσης η ΔΕΠ και η ΕΣΕ.

ip[
Exit mobile version