Εκπαιδευτικοί: Εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες προσδιόρισαν τα οργανικά κενά

Έρχεται το Sport Pass: Voucher 300 ευρώ για μαθητές - Δικαιούχοι, κριτήρια

Ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, 100αδων μονίμων που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και 1000αδων πανελλαδικά που έχουν προσδοκίες να διοριστούν, είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για αυτά τα για τον προσδιορισμό των οποίων δεν τηρήθηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας, αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης και το νόθο ΠΥΣΔΕ με τα δοτά μέλη του καθόρισαν τα οργανικά κενά γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής με τα οποία θα γίνουν οι τοποθετήσεις όλων των συναδέλφων που παίρνουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία (υπεράριθμοι, μεταθέσεις, βελτιώσεις, διάθεση, νεοδιόριστοι – ειδική αγωγή –).

Ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων, 100αδων μονίμων που ανήκουν στη δύναμη της Διεύθυνσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και 1000αδων αναπληρωτών πανελλαδικά που έχουν προσδοκίες να διοριστούν, είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για αυτά τα κενά για τον προσδιορισμό των οποίων δεν τηρήθηκαν κριτήρια διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Την ίδια πρακτική της μη τήρησης κριτηρίων διαφάνειας ακολουθούν και στις διαδικασίες των υπεραρίθμων. Καθόρισαν μόνοι τους, Διεύθυνση και ΠΥΣΔΕ, αριθμητικά τις υπεραριθμίες, ενώ αυτό θα έπρεπε να γίνει από το κάθε σχολείο, τον κάθε σύλλογο και σε συνεργασία των συναδέλφων της κάθε ειδικότητες. Έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα της ανταλλαγής απόψεων για  το ποιος θα βγει υπεράριθμος. Σε όσα σχολεία και όσες ειδικότητες  δεν υπήρχε κοινή στάση των συναδέλφων και υπήρχαν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι να βγουν υπεράριθμοι, τότε η Διεύθυνση, όπως προβλέπεται από την εκπαιδευτική διαδικασία των τοποθετήσεων, έπρεπε να βγάλει υπεράριθμο τον αρχαιότερο οργανικά συνάδελφο.

Αν δε θέλει κανείς να βγει υπεράριθμος, τότε το «ΠΥΣΔΕ» να μη βγάλει κανέναν. Την  υπεραριθμία, έτσι κι αλλιώς, οι συνάδελφοι έχουν το δικαίωμα να μην την κάνουν χρήση. Δεν έχει νόημα να βγαίνουν πλασματικά πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί για να επιβεβαιώνεται η πολιτική της αδιοριστίας!  Ακόμη και αν ακολουθήσουν τη διαδικασία που συνήθως εφαρμόζουν και βγάλουν υπεράριθμο τον τελευταίο εκπαιδευτικό που τοποθετήθηκε με οργανική στο σχολείο, θα πρέπει να προηγηθεί συνεδρίαση του συλλόγου. Η δυνατότητα οι σύλλογοι να καταθέτουν την πρότασή τους, πρέπει παντού να εφαρμόζεται γιατί εξασφαλίζει τη διαφάνεια που απαιτείται στις τοποθετήσεις και αποφεύγονται οι εξυπηρετήσεις.

Καλούμε τις ΕΛΜΕ να παρέμβουν και να απαιτήσουν τήρηση κανόνων διαφάνειας, αντικειμενικότητας και δικαιοκρισίας.

 

 ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΕΣ

ip[
Exit mobile version