Εικονική πραγματικότητα η μείωση των αποσπάσεων σε φορείς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/08/2016 - 10:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Σάββας Φωτιάδης Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ Μαρούσι 25-08-20016

Ο Υπουργός Παιδείας δημιουργεί εικονική πραγματικότητα!

Με τη σημερινή κοινοποίηση, από την Πολιτική Ηγεσία, των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στη Κεντρική Υπηρεσία, ολοκληρώθηκε η Α΄ Φάση των αποσπάσεων σε φορείς της εκπαίδευσης, με 1860 αποσπάσεις.

Οι αποσπάσεις της Κεντρικής Υπηρεσίας, γίνονται έπειτα από γνωμοδότηση του ΚΥΣΔΙΠ, το οποίο στις 18-08-2016 συνεδρίασε, χωρίς τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων, πέρα από κάθε κανόνα δεοντολογίας.

Οι αιρετές εκπρόσωποι μας απείχαν από τη συνεδρίαση για τις αποσπάσεις, καταγγέλλοντας τη διαδικασία και τις πρακτικές της Πολιτικής Ηγεσίας.

Ο Υπουργός εδώ και καιρό προσπαθεί να δημιουργήσει μία εικονική πραγματικότητα για τις αποσπάσεις, αλλά οι αριθμοί τον διαψεύδουν πανηγυρικά .

Μέσα στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση ισχυρίστηκε, ότι φέτος έχουν μειωθεί οι αποσπάσεις στους φορείς (από τα πρακτικά):

¨ Είπε ο κ. Μαυρωτάς, και το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, ότι πρέπει να υπάρξει μία διακομματική συνεννόηση για το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Οι αποσπάσεις από Περιφέρεια σε Περιφέρεια είναι με μόρια. Εκεί δεν τίθεται θέμα «πελατειακού» κράτους.

Στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών σε διάφορους φορείς, τα πράγματα είναι λίγο χαλαρά. Ήταν στο παρελθόν και όχι επί των ημερών μας, γιατί εμείς έχουμε μειώσει τον αριθμό. Αν θέλαμε να κάναμε ρουσφέτια ήταν πανεύκολο

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή(08/08/2016) ισχυρίστηκε στον δημοσιογράφο Βασίλη Λυριτζή ότι φέτος έχουν μειωθεί οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στους φορείς κατά 27% (https://youtu.be/TAKW-Ye1w5g).

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω ότι και στα προηγούμενα χρόνια οι αποσπάσεις σε φορείς κυμαίνονταν ακριβώς στα ίδια επίπεδα.

Να εξηγήσει ο Υπουργός από πού προκύπτει η μείωση του 30%.

Έτσι στην Α΄φάση αποσπάσεων :

2014-2015 Λοβέρδος – Δερμεντζόπουλος : 1844 αποσπάσεις (συνολικές περίπου 2300)

2015-2016 Μπαλτάς – Κουράκης : 1834 αποσπάσεις (συνολικές περίπου 2400).

Αλήθεια οι αποσπασμένοι του κ. Φίλη δεν λείπουν από τα σχολεία, όπως κατήγγειλαν ως αντιπολίτευση όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Δυστυχώς και ρουσφέτια κάνουν και τα κάνουν πανεύκολα, ειδικά στη στελέχωση των υπηρεσιών μας, διότι τη στιγμή αυτή υπάρχουν έτοιμες περισσότερες από 800 αιτήσεις εκπαιδευτικών για μετάταξη στη διοίκηση τις οποίες επιδεικτικά αγνοούν και χτίζουν και αυτοί, με τις ρουσφετολογικές και αδιαφανείς αποσπάσεις, το δικό τους κομματικό – πελατειακό κράτος.

Δυστυχώς έχουμε την πρώτη Πολιτική Ηγεσία, εδώ και χρόνια, που αδιαφορεί για τη στελέχωση της διοίκησης, με μόνιμο προσωπικό και δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Δυστυχώς τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι αλχημείες δεν θα λύσουν τα προβλήματα, ούτε της διοίκησης ούτε των σχολείων, ο Σεπτέμβριος είναι κοντά!

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso