ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Β΄ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τηλ – Fax 5910896 Αιγάλεω 4/2/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Παιδείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την “Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

Παίρνοντας υπόψη ότι το σχέδιο βασίζεται στο ν. 4024/11, με το οποίο συνδέεται η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση, τους μνημονιακούς νόμους, αλλά και τις κατά καιρούς δηλώσεις των αρμοδίων Υπουργών είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι απολύσεις στο δημόσιο (με όποιο περιτύλιγμα και αν παρουσιαστούν)θα συνδεθούν με την αξιολόγηση.

Η λεγόμενη αξιολόγηση ή αυτοαξιολόγηση των σχολείων θα οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση, στην υποβάθμιση και τελικά στο κλείσιμο αρκετών από αυτά. Το σχέδιο της αξιολόγησης συνδέεται άμεσα με το νέο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού, της φθηνής κατάρτισης, της αποσπασματικής και επιφανειακής γνώσης που θέλουν να δημιουργήσουν. Ως συνδικαλιστικό κίνημα έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι θα αντισταθούμε για να μην περάσει η αξιολόγηση- χειραγώγηση που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις.

Μπροστά στις εξελίξεις αυτές και από την ανάγκη οι Σύλλογοι Διδασκόντων να είναι πλήρως ενημερωμένοι για να πάρουν θέση σε αυτό το σοβαρό ζήτημα το Δ.Σ της ΕΛΜΕ:

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Κορδής Νεκτάριος Σταθόπουλος Ανδρέας

ip[
Exit mobile version