: Ο πρόεδρος του , μιλώντας στο Alpha Radio 989 τόνισε μεταξύ άλλων για τους ειδικής αγωγής πως «Στόχος να έχουμε προσωρινούς πίνακες το καλοκαίρι».

Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου είπε πως στόχος για το αποτελεί να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι που έρχεται.

Νέοι πίνακες στην Ειδική Αγωγή

Όπως, το πολυαναμενόμενο «ξεπάγωμα» των πινάκων για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό της (ΕΕΠ και ΕΒΠ) φαίνεται ότι απασχολεί αυτή την περίοδο το Υπουργείο Παιδείας, μετά και το εκπαιδευτικών για επίσπευση των διαδικασιών.

Τα σενάρια για μόνιμους διορισμούς και αλλαγή του συστήματος μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχει η έκδοση νέας προκήρυξης για την Ειδική Αγωγή.

Πρακτικά, με τη νέα προκήρυξη, οι εκπαιδευτικοί και ΕΕΠ-ΕΒΠ θα έχουν τη δυνατότητα να «ενημερώσουν» τον φάκελό τους με οποιοδήποτε νέο τυπικό προσόν ή χρόνο προϋπηρεσίας, στοχεύοντας σε μία καλύτερη κατάταξη, καθώς εδώ και δύο χρόνια δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν καμία μεταβολή.

Οι υπάρχοντες πίνακες ισχύουν μέχρι το τέλος του σχολικού έτους.

Πιέζει ο χρόνος

Μεγάλη είναι η αγωνία των εκπαιδευτικών που περιμένουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, υπό τον φόβο καθυστερήσεων. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι προσλήψεις της επόμενης χρονιάς να γίνουν με τον επικαιροποιημένο πίνακα, αν και σε ενημέρωση που είχε ο ΠΑΣΑΔ, η πολιτική ηγεσία ενημέρωσε ότι αν δεν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες εντός χρονοδιαγράμματος, θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για παράταση ισχύος των υπαρχόντων πινάκων.

Στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει και αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα πρόσληψης αναπληρωτών, μεταφέροντας όλες τις διαδικασίες νωρίτερα από φέτος, ώστε να καλυφθούν νωρίς τα κενά στα σχολεία.