ΔΕΘ: Οι εξαγγελίες Τσίπρα για την Παιδεία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/09/2018 - 11:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ 2018 μίλησε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τα βιβλία στα σχολεία καθώς και για το νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια ενώ παράλληκα εξήγγειλε 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής.

"Οι στοχεύσεις μας για τη συνολική αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Την ερχόμενη Τρίτη και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας με όλους τους εκπαιδευτικούς και όλα τα βιβλία στη θέση τους. Για πρώτη φορά μάλιστα ολοκληρώθηκαν πάνω από 19 χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ξέρετε σε μία κανονική χώρα αυτή η δήλωση δεν θα έχριζε χειροκροτημάτων και θέλω από εδώ και στο εξής να μην χρίζει χειροκροτημάτων. Γιατί γίναμε κανονική χώρα, πλέον!

ΠΕΑΔ για την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 4.500 διορισμούς στην ειδική εκπαίδευση

Αλλά η επιτυχία αυτή παίρνει διάσταση χειροκροτημάτων γιατί αποδεικνύει την αδιαφορία των προηγούμενων κυβερνήσεων του παλιού πολιτικού συστήματος για τη δημόσια παιδεία και μέσω αυτής της προκλητικής αδιαφορίας αναδεικνύεται ότι οι άριστοι δεν είχαν τελικά και μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδιά της κοινωνικής πλειοψηφίας, καθώς απ΄ ό, τι φαίνεται δεν έχουν και πολύ χρόνο γι αυτά τα παιδιά παρά μόνο για τους κληρονόμους όπως τους χαρακτήριζε ο Μπουρντιέ τους γόνους της ελίτ.

ΠΑΣΑΔ για την εξαγγελία των 4500 άμεσων προσλήψεων εκπαιδευτικών

Εμείς αντίθετα προσηλωμένοι στο στόχο της ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου ανακοινώσαμε ένα συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο για την αναβάθμιση του απολυτηρίου και το νέο τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια με στόχο να ξαναφέρουμε τους μαθητές στο σχολειό και με στόχο να απελευθερώσουμε την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο σταδιακά και να αποδυναμώσουμε την παραπαιδεία."

Loading...
  • europalso   ideascentral