Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και στην περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/05/2018 - 10:53 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μπαρμπέρης Μάκης(τακτικός) , Σαρδέλης Γιάννης(αναπληρωματικός)

 

Αιρετοί στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Είναι γεγονός ότι οι ανάγκες των υπηρεσιών των Διευθύνσεων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής είναι πολύ μεγάλες όσων αφορά το διοικητικό προσωπικό. Η πολιτική ευθύνη για την υποστελέχωση που υπάρχει βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Η λύση είναι να υπάρξουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού που να καλύπτουν τις ανάγκες και των σχολείων και των υπηρεσιών.

 

Για τις αποσπάσεις στις υπηρεσίες τοποθετηθήκαμε στις 8/5/2018 στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής ως εξής;

Οι θέσεις που προβλέπουν διοικητικά καθήκοντα στα γραφεία και τις υπηρεσίες της ΠΔΑ αλλά και των ΔΠΕ είναι απαραίτητο να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου διοικητικού προσωπικού. Είναι λάθος να «μπαλώνονται» τα κενά στα γραφεία δημιουργώντας κενά στα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρίσκονται στα σχολεία τους.

 

Στην περίπτωση που υπάρχουν θέσεις που έχουν να κάνουν με καθοδήγηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ή με άλλου είδους έργο για το οποίο είναι προφανής η αναγκαιότητα να ασκείται από εκπαιδευτικούς, θεωρούμε ότι οι θέσεις αυτές πρέπει να θεσμοθετηθούν συγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ΠΔΑ και τις ΔΠΕ, και να προκηρυχθούν, με 100% αντικειμενικά και μοριοδοτούμενα κριτήρια. Με λίγα λόγια να είναι ξεκάθαρο το ποια είναι τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες της κάθε θέσης, να ξέρει όποιος επιλέξει να ζητήσει απόσπαση τι ακριβώς θα κάνει. Οι Διευθύνσεις, όπως και η Περιφερειακή Διεύθυνση, πρέπει έγκαιρα να προκηρύσσουν αυτές τις κενές θέσεις για τα εν λόγω αντικείμενα, ώστε να είναι γνωστές σε όλους τους εκπαιδευτικούς και κατόπιν να γίνονται οι αιτήσεις και να εξετάζονται με βάση τα κριτήρια.

 

Είναι απαράδεκτο τα κριτήρια για την κάλυψη των κενών να είναι «συμβουλευτικά» και η απόφαση για την κάλυψη τους να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων και τον Περιφερειακό Διευθυντή!!!

 

Σε αυτό το πλαίσιο, αποσπάσεις συναδέλφων υπερψηφίζουμε μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας και για πολύ σοβαρούς κοινωνικούς λόγους, σε

περιπτώσεις που πρέπει να επιδειχθεί η πρέπουσα αλληλεγγύη (όπως μας ειπώθηκε δεν υπάρχουν τέτοιες προτάσεις). Παίρνοντας υπόψη τα παραπάνω καταψηφίσαμε  τις αποσπάσεις στις ΔΠΕ και στη ΠΔΑ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral