: 3 βάρδιες θα χρειαστούν για το –  1η ή 9η Ιουνίου η επιστροφή στα Δημοτικά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σχετικά με το υπο διαβούλευση για την Παιδεία

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Δημοσιογράφος Απόστολος Λακασάς μίλησαν και για το υπό Διαβούλευση . Συμφωνα με τον Πρόεδρο των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  πρώτα απ όλα η αντίθεσή μας έγκειται στην κοινοποίηση ενός σχεδίου νόμου με μη επείγοντα θέματα, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού και απαγόρευσης μετακινήσεων, χωρίς πρότερο διάλογο.

Εχουμε επιμέρους διαφωνίες σχετικά με το αντιπαιδαγωγικό μέτρο της αύξησης μαθητών στα Τμήματα και μάλιστα ακριβώς τώρα που χρειάζεται να τηρούμε αποστάσεις λόγω κορονοϊού.

Και σχετικά με την εκμάθηση των αγγλικών στα Νηπιαγωγεία, τη στιγμή που επιστήμονες διαφωνούν με αυτό, τη στιγμή που μόνον 3 χώρες στην Ευρώπη το εφαρμόζουν, χωρίς μάλιστα να έχουμε συμπεράσματα από την έως τώρα εφαρμογή.

Ο Δημοσιογράφος Α. Λακασάς έθεσε 2 κομβικά ζητήματα που απασχολούν, κατά την άποψή του. τους εκπαιδευτικούς αναφορικά με το σχέδιο νόμου, τα αγγλικά στα Νηπιαγωγεία και την Αξιολόγηση.

Τι θα γίνει με το

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Επιλογές” ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής με τον δημοσιογράφου της Καθημερινής Απόστολο Λακασά. Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ αναφορικά με το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων ανέφερε πως αρμόδια είναι η Επιτροπή του ΕΟΔΥ όπως ακριβώς έγινε με το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού.

Γενικά είμαστε υπέρ της γενικότερης άρσης των περιοριστικών μέτρων για να λειτουργήσει η κοινωνία ξανά.

Σε περίπτωση που αποφασισθεί η επαναλειτουργία τους και σχετικά με τα θα χρειασθούν ακόμα και 3 βάρδιες για να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας πράγμα που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στους γονείς, αναφορικά με την μεταφορά των παιδιών, καθώς και στην προστασία των ευπαθών ομάδων, παππούδες, γιαγιάδες κ.λ.π.

Επίσης δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει το Ολοήμερο αν εφαρμοσθούν βάρδιες. Ο εκπαιδευτικός πληθυσμός είναι γηρασμένος, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών είναι άνω των 40 ετών. Ο κος Λακασάς δήλωσε πως σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στις τάξεις θα συμβεί την 1η Ιουνίου, μπορεί και μια εβδομάδα αργότερα.