Ο παιδίατρος Ευάγγελος Κάνταρος σχολίασε τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση σε σχέση με τα σχολεία και τους μαθητές και αν τελικά τα παιδιά θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν αλλά και για το αν θα πρέπει να γίνει μαζικά το αντιγριπικό εμβόλιο.

– Μέτρα

Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πώς θα περάσει στα παιδιά το μήνυμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα παιδιά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα με την συνέπειά τους.

Εκρουσε δε τον κώδωνα του κινδύνου για το αντιγριπικό εμβόλιο και την υποχρέωση της κοινωνίας να εμβολιαστεί μαζικά τους επόμενους μήνες.

 

«Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο άξονας εκπαιδευτικός, παιδί, οικογένεια πρέπει να συνεργαστεί. Να ξεκινήσει το παιδί να το μάθει (σ.σ.: τη ) σαν παιχνίδι. Αν του πεις “πρέπει” δεν θα το κάνει. Να του πούμε σαν παραμύθι ότι “ο ιός είναι κακός, πρέπει να προστατευτείς”. Τώρα που όλος ο πλανήτης δορυφορείται κι άγεται από τον ιό, να ξέρετε ότι τα παιδιά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα. Εχουν βαθμό προσαρμοστικότητας μεγάλο. Συνεπώς, έχω ένα υλικό που είναι ό,τι καλύτερο για να προσαρμοστεί, να προφυλαχθεί και να βοηθηθούμε κι εμείς από την εξέλιξή τους.

Τρία στοιχεία πρέπει να νουθετήσουμε στα παιδιά. Στα μικρότερα, ότι είναι παιχνίδι. Δεύτερον, το παιδί να φορέσει σωστά τη μάσκα. Αν το μάθει ως παιχνίδι και του γίνει αντανακλαστικό, θα είναι εύκολο. Σε κάθε τσάντα θα υπάρχει επίσης το αντισηπτικό, είναι ένα καλό παιχνίδι. Οπως μαθαίνουμε στο παιδί τα γράμματα, θα του μάθουμε κι αυτό το πράγμα. Σας διαβεβαιώ ότι θα φέρει αποτέλεσμα. Είναι ένα στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας πώς θα το περάσει όλο αυτό στα παιδιά» τόνισε ο κ. Κάνταρος μιλώντας στο Open TV.

Δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχει διάλογος για τα εμβόλια. Βρέχει κι έχω ομπρέλα, είναι ασπίδα. Το εμβόλιο θα σώσει το παιδί. Είμαστε ελεύθεροι να δεχτούμε το οτιδήποτε. Προτείνουμε με ηρεμία και τεκμηριωμένα στοιχεία ότι η μάσκα είναι απαραίτητη. Το εμβόλιο είναι απαραίτητο. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να γίνει».