Άνοιγμα σχολείων – Γαργαλιάνος: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αν τηρήσουμε τα μέτρα

Άνοιγμα σχολείων – Γαργαλιάνος: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία αν τηρήσουμε τα μέτρα

: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο άνοιγμα των σχολείων.

: Η εκτίμηση του κ. Γαργαλιάνου

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, αναγνωρίζοντας την κόπωση και επεσήμανε ότι, «το πρόβλημα δεν είναι τα μέτρα, αλλά πώς τα εφαρμόζουμε». Ο καθηγητής επίσης μίλησε για το εμβόλιο λέγοντας πως το 2021 θα είναι σίγουρα καλύτερο με δεδομένο πως θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και θα αναπτυχθούν και φάρμακα.

Ο κ. Γαργαλιάνος εξήγησε πως δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έλευση των φαρμάκων στην Ελλάδα, καθώς «είναι πολύ δύσκολο να έρθουν εδώ φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από την Ευρώπη, ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και ακόμα είναι σε μικρή ποσότητα και στις ΗΠΑ».

Ερωτηθείς για το αν το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτικό, είπε πως, «δεν υπάρχουν δεδομένα ότι τα παιδιά μολύνονται πιο εύκολα, αλλά εικασίες» και τόνισε πως, «αν τηρήσουμε τα μέτρα, τα θα ανοίξουν 8 Ιανουαρίου».

Συνεχίζοντας για τα εμβόλια επεσήμανε πως πάντα υπάρχει ένα ποσοστό ανθρώπων που δεν πείθεται από τα εμβόλια χαρακτηρίζοντας τα ως «εξέλιξη της Ιατρικής».

Ο καθηγητής Γαργαλιάνος, από την άλλη, προέβλεψε ότι, «θα φτάσουμε το Μάρτιο να λέμε ‘πού είναι τα εμβόλια’, γιατί έτσι λειτουργούμε ως λαός».

Κορονοϊός: Η λειτουργία των σχολείων ανά τον κόσμο -Σε ποιές χώρες παραμένουν ανοικτά

Άνοιγμα σχολείων – Λινού: Ανατροπή με τη μετάδοση του κορoνοϊού στα σχολεία – Τι είπε για τα rapid test

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !